日本不同租車公司嘅租車及車型記錄分享

876 回覆
246 Like 6 Dislike
收到
我嚟緊都租咗架subaru11代
希望冇事
講真你去旅行咁樣玩鳩自己姐

除非無選擇局要揀佢先得,唔係與其借還車都要做驗屍官,又要怕佢屈錯,咁不如換過第二間租車公司開開心心咁用車
冇計,有啲車款真係得佢先有
同埋唔好介意我咁講
驗車小心啲應該係無論如何都要做嘅事(保障大家)
所以我個人認為唔算玩鳩自己
咁大部唔足一千cc應該地板油都唔識去
平時租開aqua march嗰類車夠晒用
我都知驗車要小心d既,我自己囉車果時都會望清楚
我只係話如果租架車要由頭到尾都提心吊膽既,係有選擇權情況下我零願揀返大公司買全保,知道出事都唔洗怕
希望大家都開心岀行啦
係日本自駕遊
飛首都高/秋名山真係世界級享受
留名
近年toyota 還車時事,有時會問埋最後入油單
次次都扮唔見左...
最好都帶定電話架去
個人感覺MAPCODE 一開始用起上黎唔係咁friendly
highway有時都會有k car係快線爆上嚟, 路費平又係另一個好處, 係啲窄巷好好揸, 坐3個人應該開始唔夠力
Toyota租車可以上返官網睇價錢。之後我出嘅租車公司Post會盡量講埋價錢。
本身揸開sedan,玩過Roomy呢種有趟門同中間有走廊既車真係返唔到轉頭

衰在Roomy真係唔夠位放行李,3個人兩大一細個行李已經係極限

同埋一開始真係唔慣中間無位放野飲同電話

https://youtu.be/Qk38EmvF0P8?si=LUcM46yDWJoAefJo
kix間budget車幾新
部部都大撞駁頭駁尾散撚晒咁
同埋有啲地方有ETC pass, 一個價錢範圍內嘅收費站無限出入, 還車時佢會係你面前手動幫你扣晒所有路費過程好治癒
心諗已經比油比到盡點解仲未轉波
times 冇指定
noah 都話trap
咁alphard 點算
一定要啦 有時搵停車場就靠google map
Thanks
我玩咗成半日都仲show滿油, 費事又走一轉油站諗住直去還車用錢解決, 最後無收我油錢
自求多福 除左有輪椅乘客
諗唔到點解要租mpv
一家大細一架suv都坐到4-5人 +4個喼
如果有7人去 alphard後門都唔會擺到咁多個喼 最後又係坐5個 之後拎位擺喼 又坐得辛苦
仲未計人生路不熟 唔小心中左行細路個陣點走
去日本旅行應該要閱讀下空氣 好多人都係suggest 租suv算 唔係下下要當地人讓你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞