日本不同租車公司嘅租車及車型記錄分享

876 回覆
246 Like 6 Dislike
Toyota最平嗰啲c1食油如何?
兩個人坐上高速夠唔夠力? 係咪唔會有混能?

睇返啲相先發覺
混能好似係另一個 class。
c1得油車

1.0車仔得60幾匹,又行CVT,highway加速會慢啲,你心急地板油就要拉高轉數,副偈嘈到仆街,平價車隔音又唔多好
hi花撞凹左少少就咁拍拍屎忽走人vs又夾又傾賠完仲要番香港claim保險

係咪可以咁理解
後者部分錯誤
因為十次有九次都唔駛傾
直接墊底費上限(約5-7萬)
俾完錢返香港claim

溫馨提示: 車全保個價錢夠你買全年旅保
萬一發生事故,將賠償以下額度範圍內的保險金。

對人賠償 每人無限額(含車輛責任險)
對物賠償 每起事故無限額 [自負額(免責金額)5萬日圓]
車輛賠償 限額為每起事故車輛時價金額
[自負額(免責金額)5萬日圓,但巴士或大型卡車為10萬日圓]
人身傷害賠償 限額為每人3,000萬日圓*1

買全保/安心保果啲
麻煩睇一睇唔買嘅話有咩包先
我去旅行次次都揸車,廢撚事同人迫公共交通工具,又慳時間又舒服。

泰國租車好平,油又平。我租開budget。
最遠果次試過曼谷揸去布吉再揸返去曼谷。
泰國揸車好易,泰國人揸車雖然會亂鳩嚟,不過佢哋揸車禮讓過香港人
大部份K car都係JDM啦,求其一間大公司咪得
COROLLA
COROLLA SPORT
COROLLA TOURING

應該揀邊架好
我覺得最少都租c2
corolla sport尾箱最細
尾門又斜,限制咗放喼高度
試過4大人一大兩中喼touring 擺得落
我2大1細得2個喼

邊架會坐得同揸得舒適d
定3架都係差唔多
點解Toyota rent a car 我冇加option野佢都要收我2200yen? 定係到時現場唔洗比?

福岡有邊間有得租sports car? Toyota冇哂86
指定車加2200
同埋想問下我去名古屋響Toyota rent a car日文網租車
可唔可以加CEP?
開篷 正喎
留名
笑死
我本身揸開旅行車款 所以長少少都慣 touring 我高速飛150-180都好定(可能係路靚)同好肯上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞