日本不同租車公司嘅租車及車型記錄分享

876 回覆
246 Like 6 Dislike
係有棍皮嘅GR Yaris同GR86, 但係數量少啲
同埋機場基本上只會得自動皮租俾你, 想租棍就搵啲偏遠少少嘅舖頭
經常租到嘅車款, 細細部兩三個人輕鬆揸
會死
K car?
ben屎加隻撈算啦
大阪budget都要搭一個站去臨空城
仲要有唔只一個巴打分享(包括我)搭撚錯特快,去到天王寺再返轉頭
細公司呢啲位實做比你
我就用開Toyota rent a car 最重點係門市多 可以唔同地方還車 做佢會員一年租夠五次下年度可以升做高級member有最多20%優惠 每次租車又可以賺積分下次租車個陣當錢扣
Prius新車出左名個車尾箱好窄

有冇租過crown
Sienta
Freed 都夠
拎車容易 交車時會驗到啲肉眼睇唔到嘅damage再用啲好閪嘅條款夾你賠 買保險都冇用
鍾意Toyota Raize
如果英文同普通話口語好差(閱讀無問題), 有冇邊間租車可以預約定識講廣東話的職員協助?
試過俾佢指落田隔離一條無鋪裝嘅沙石路, 一條好斜嘅斜路低波都要拖brake落, 夜晚行一條無車無人無街燈嘅林道, 快還快但唔保證易行
福岡邊間有
租車前一定揾定攞車還車地點, 唔係間間都機場隔離
如果識日文喺北海道租車可以試下honda rent a lease
平toyota接近一半

但個網好神袐,
Google search英文揾唔到,
要直接search ホンダレンタリース北海道
中文tabirai亦唔會揾到

新fit 四驅雪軚十日九夜保險全包五萬羊鬆啲,
車新而且服務都唔錯,
但就冇機場櫃檯同埋講明剩係識日文
又係Honda直營,如果識日文真係冇得輸
我都盡量唔揀太大部, 平之餘泊車行窄巷都輕鬆啲
in車機 i trust 最多用google map睇下大方向岩唔岩
之前揸Prius唔小心入咗東京嘅橫街窄巷,真係好怕轉唔到灣,最後好彩出返到大街。
經常貪平租budget
so far咁多次都無出現過問題

btw
見到樓上話部車導航用電話號碼搵唔到目的地
我自己用NaviBridge呢個APP
可以用電話藍牙連落車上導航
或者懶唔想配對的話
個app都可以直接search完目的地再gen個map code俾你
Noah,舒服過sienta好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞