日本不同租車公司嘅租車及車型記錄分享

876 回覆
246 Like 6 Dislike
剛剛沖繩OTS租咗部未夠2500既VOXY
之前倫敦租過一部未夠100mi既Yaris MT,應該係第一手租客
連貼紙都未搣,仲要勁平,一日唔使HK$150
日本租車根本唔使用電話架
部電話只係用黎開車前搵電話號碼用
我去Nissan rent-a-car 諗住租kicks e-power
點知佢免費upgrade 去x trail e-power

x trail e-power 真係好好揸,有電車個種爽
行車好平穩,過啲凹凸位好輕鬆乘客唔會feel 到凳
唔洗差電,又好慳油
咁假如去景點就上網搵MAP CODE?
景點好多時都會有電話號碼
因為有景點=有餐廳、手信店,或者管理機構
4人4gip 租咩好
2021版本 Aqua CP值都好高

後座有空間 放完兩個大篋仲有大把空間放袋

座位都舒服 細架得黎又慳油

個人認為如果冇乜速度要求 求舒服穩陣既話

兩個人租呢款好過租Yaris Cross

又平唔少

ps 兩隻都租過
有冇GTR 租?
揸啲新款應該冇咁伏?
但啲舊JDM得佢先有
通常幾時會放,成日都話冇
*係Aqua Hybrid (Prius C)版
唔關新舊事 手法似係慣犯同埋你見到份約已經好撚唔開胃 啲terms極閪而且會揸正黎做
但佢真係獨市 自己做風險管理啦 帶定十零萬yen閒錢俾佢呃就得
巴打點睇Aqua?
之前靠 rental car 網租左日本公司車自駕遊
明明加左錢買保險但去到果間公司唔知我有冇買 之後都係加錢再買
唔知係咩事
但以後都決定左租車直接去官網租算
點呃法? 我本身睇緊租佢部GTR
大家點睇skyrent?
自動波都好搶手
我會留意還車分店地點
尤其是旺區好多分店只可以借車唔可以還車
所以可以係邊間分店還車會成為我決定用邊間租車既原因
對自己手車無咩自信唔好用google map, 佢會搵好多路況不明嘅捷徑俾你行
福岡全部都要駁一轉車先去到舖頭
機場得電話call佢哋出車嚟接你
但google maps會比到條快既路線比你,skip到塞車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞