日本不同租車公司嘅租車及車型記錄分享

876 回覆
246 Like 6 Dislike
頂版有咩唔同?有冇相/post條link?
唔該晒巴打👍🏻
想問下四大人,三個28吋兩個20吋喼,除咗Sienta 仲有咩選擇?
收到你 感謝師兄
本身會用trip.com book
而家應該跟師兄你用呢個網 因為我見真係平好多 而且又有suv揀

有冇師兄知道4wd呢個選項係咩意思?google冇結果。。
四驅
揸雪地好有用
如果4個都26吋up就要摺一個位
唔同公司唔同plan 租過 t.r.c/h.r.c/orix/ots/times
其實最貴個個包既野多數同第二個差唔係好多
最貴個個真係預左抄完會total loss就值
香港揸過雪櫃門個隻 如果人多野多係幾好揸
hybrid車多數都唔使充電
佢靠regen黎充
租得既hybrid車都係唔錯既車 雖然日本油錢唔貴 但如果路程遠既 唔使驚住驚住搵油站都係好事
但電車就千其唔好租
十一月中去富士山嗰頭應該唔使加雪軚?
租左corolla touring
依度有冇人租過日產,想問下依兩個價錢有咩分別 ?
收到你師兄
我9月去 應該唔洗用了吧?
4月東京經nissan 官網租左note e power
新宿西口攞車
好新淨 淨係揸左唔夠2萬公里
架車極慳油 租車2日1夜去富士山都係入左18L油
不過架車冇乜力
同埋記住拎ETC 卡 冇ETC 行高速好麻煩
打左電話就穩陣(前提係你朋友講啱你個訂單編號)
Booking本身唔會有特別嘢寫低
你要小心啲jalan入面係有啲平到癲嘅公司
但係多數炒咗車就會罰到好金
建議都係喺入面租返大公司 nissan toyota honda之類
如果有保險選項就買好買滿
Toyota W安心保 1650yen 一日
不幸炒咗車嘅話,記得報警,同埋打埋去租車公司
你甚至可以叫阿Sir幫你同租車公司用日文溝通
通常一蚊都唔使賠
建議你攞車嗰陣時問吓Honda仲有冇其他保險買
總之買到最貴就冇錯
navitime 齊所有場 詳細價錢 高度限制 車位數目
9月落雪機會好細好細所以未必使4驅
唔該哂
今年租過架純油Sienta,坐四個人,成田來回河口湖,再入山梨玩左五日,應該起碼行左600km,路費萬二Yen, 油錢都係萬二Yen

可能係架Sienta特別慳油,不過我諗Hybrid要慳到回本係有D難度
我每次都係買最貴
但未租過Honda, 唔知佢個coverage
想問11月尾福岡長崎熊本阿蘇由布院小倉門司港,駛唔駛訂雪呔?
我除左Toyota 未試過其他
車的狀態好好,還車唔會驗屍
撞左少少穿都態度好好唔駛賠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞