日本不同租車公司嘅租車及車型記錄分享

876 回覆
246 Like 6 Dislike
雖然話租車冇咩要求,不過條鈴真係有啲肉酸
南九州
同價錢下
COROLLA SPORT 1.2 VS YARIS HYBRID 1.5

點揀好

之前租過YARIS HYBRID 1.5
覺得慳油. 最盡都係踩到110. 冇咩投訴

但想聽下COROLLA SPORT 1.2 意見
100% 肯定唔係

俾d心機再搵下
唔知點解日本車好多都係用呢隻
特別係啲公司車
最平spec啲車通常都鐵鈴啦
果陣都心諗係咪玩復古
係咪因為雪軚 好多人雪軚唔會用鋁鈴
鐵軨都算,連軨冚都唔俾隻
JM7459果隻
其實你嗰張國際牌只係一個翻譯版,你梗係要帶埋香港牌啦

我係用Skype打電話嘅,數據卡用到的,你儲一次值幾十蚊已有排用,日本打本土電話一兩蚊一次,香港打去日本好似都係差唔多

越係鄉下地方越需要打到電話,例如你遲到check-in,通常比個電話佢可以搞掂
上個月難波toyota租架2022年8月款sienta都係鐵鈴(有鈴冚)
男人4個可以sienta,女人就爭啲
上次三個購物狂女人已經塞爆咗架Sienta
係雪軚
corolla sport 1.2 起果下夠力 渣到140都無問題
但好大機會比舊車你
路燥聲 隔音好麻麻
我早兩個禮拜渣完遊琵琶湖 爽過渣aqua同yaris
上次我用返自己香港sim卡打 變咗漫遊打咗幾舊水
應該有好啲嘅方法
我估佢意思係去d 平既入到差唔多滿
再還車之前去佢指定個間入多次
福岡本身國際線同國內線有免費接駁巴士,咁你始終都係要拉行李行一段路,但如果租車公司接你係會由國際線接到去鋪頭
近幾年嘅會有
你當2020年打後嘅款
可能你理解得啱。不過好多時都chur盡先還車,個人就未必花呢D心思去慳錢,而且慳得唔多。
咁正常 雪軚唔用鋁鈴好似唔知咩常識
好多日本人, 加拿大人都係咁樣冬天用廢鈴

撐起少少架車, 換4個碌出黎車尾箱有工具都做到
但要4個軚塞入去個鋁圈我就唔識點做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞