日本不同租車公司嘅租車及車型記錄分享

876 回覆
246 Like 6 Dislike
會,行小路無燈位好多時快過行大路
特別係要右轉
上年沖繩租過,空間幾好用,個樣又靚仔

最衰細cc上highway keep 100km/h 多少少要拉到3000轉,副偈嘈到

個lane assist 又成日郁鳩我堂軚
租過2次toyota都係俾咗yaris,無投訴
日本揸車真係好爽
反而想問下最平邊部有360泊車cam
我係head office租過S2000
體驗好好喎
師兄有冇啲咩細節唔記得? (no offence)
笑死 講明伏仲可以點避 淨係屈你花鈴都玩完啦
我去福岡租過2次Budget都ok
但唔會揀機場嗰間,出閘的士去酒店,即日或第二朝去附近分店拎車,拎同還車都好快
個人建議可以好似驗屍官咁
勁仔細咁影低每一寸地方先
會冇咁易俾人屈
可以下載App 搜map code
或者入電話號碼search
(最好用google map 對下啱唔啱先開車)
攞出嚟放電池
打個電話去間店,講返預約編號,話想預約埋ETC就搞掂
一直都係咁操作,冇問題
想問Yaris可唔可以放到兩個28吋喼加兩個20吋細喼?
sky rent a car
好似有得set唔行小路
1-3人我都租hatchback算, 係3個人要摺埋一個後座放喼

Hybrid我試過租半日行市區然後唔入油直接還車無人理
Lm
樓主可唔可以些牙埋價錢🙏
之前係四國用toyota租過新Prius
好慳油力水都夠
Highway較埋定速好易揸到訓著
但個尾真係放唔到2個大gip
冇 咁佢總唔會個個客都搞嘅否則一早臭咗朵仲點引伏
人在日本租左架raize 渣 ,4個人
個車尾夾硬塞先岩岩好塞到3隻喼
如果係豐田,5人車黎講 toyota fielder都係幾好,個尾箱超大
首先你諗下飛機一定準時?
然後諗下落機到入境出機場要幾多時間
最後出到機場如果係平日應該差唔多放工時間

輕鬆130嘅老司機都未必趕到
上星期五名古屋租corolla sport 用NMZK-W730D 車機冇 3月大阪租touring用第二隻車機就有
上次東京市區租左一日 toyota yaris
架車行左成10萬km, 但算新淨同整潔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞