日本不同租車公司嘅租車及車型記錄分享

876 回覆
246 Like 6 Dislike
想問下有冇人租過roomy 係咪比油冇乜力?
你意思rav4 行李量同noah一樣?
我幾時有話揸到威威
明明noah對比suv都唔算大, 至少同大路suv都差唔多
但就比你講到好撚難揸
Lm
全部轉哂混能齋版
部部都唔好渣, 成部機械人無乜駕駛樂趣咁
難聽講句你炒左, 佢都冇乜所謂
幾年前甚至疫情前好多車款揀
幫你google埋
rav4 1845mm (W) 4605mm (L)
noah 1720mm(W) 4630mm (L)

你講到rav4仲易揸過noah真係笑撚死
諗起就燥
之前去trip前幾個月mark準時間凌晨喺Toyota book咗部GR yaris
諗出發前三日打長程黎話部車撞咗,offer折扣租部新既Prius 比我
我講既唔係難揸既問題 係適唔適合既問題
不過kind of 呢d靠踩人抬自己既comment 都係鐘意捉住一兩點講 noah摺哂d登擺張床入去都得tim 但人同行李個arrangements你又有無諗過
零information 比到出黎
同大排檔d呀叔一樣 一句大大聲挑有幾難呀
笑撚死
前面又話乜野阻住人xyz
唔係size問題咁係乜?
照你講法要用得合理
noah 車細但係車內空間大啲
點解唔用?
點解? 上次租過都無乜特別 係齋版後面無冷氣
上次係orix 東京>富士山
比咗架唔夠10000km既nosh我 唔錯

只係高速係踩到140-160無力
要讓人行
prius啦 無得輸
租車揀Orix幾好
有時有d優惠plan幾平
邊架有HUD咁好
Corolla Touring 正 ?
voxy
邊份咁離奇 好想見識下
agent話過有啲保險係要你買租車公司最top個保險
有冇例子類如邊間市面上旅遊保險關於自駕部份
一係賠墊底 一係賠NOC 或者兩者皆賠
如果個客自己都買咗全保 咁佢仲可以賠啲乜
Highway一定唔止80
開100都大把車快過你
好彩沖繩高速全線都係雙線
記得租埋ETC
因為唔知點解本地車好多都無ETC要排隊比錢
沖繩機場OTS記得唔好去到還車隔離油站先入油
貴好多
我見 Aqua 而家個價都唔平喎?
點樣自己入油 唔識睇日文
當細tec咁揸
Ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞