日本不同租車公司嘅租車及車型記錄分享

876 回覆
246 Like 6 Dislike
LM
沿海好彩無急彎,又有兩到三條行車線,唔做屎忽鬼野既話基本上好淡定。
睇落同玩 outrun 差唔多…個個都係地板油。
啱啱去完沖繩 揀OTS 服務幾好
沖繩路上見到幾多人都係揀OTS
noah 都trap你不如唔好獻醜
渣住部Noah係京都左穿右插最多都係擰多幾手, 不知幾過癮
多謝ching,個價大癲
係博多站Times租過Toyota Yaris Cross
架車算新淨 行左3萬公里
不過啲店員就無咩服務
早幾個月貪方便去左
留名
貴出面成30
出面見過最平159
佢賣192
你想有咩服務
大方向直情無人自助checkin自助取還車
只不過外國車牌暫時做唔到,一定要真人服務

外國同大陸都已經做到用電話取車還車,
全程唔使去舖頭
貴左好多,依家六日要5萬幾yen,22年通關先2萬8 yen
唔係話唔撐香港人 但見到香港人老細就唔太想幫襯
4個人就aqua啦
之前租開kcar
想問下5大一細沖繩 noah係咪搞唔掂
中間應該要加小朋友凳
最後個排較到最前
後面係咪都放唔到咁多個行李?
但又唔太想租alphard
本身揸hybrid好慳油所以唔覺痛
埋單3000yen都唔駛,你唔講我都唔知自己做左水魚
Serena la
其實行李只係第一程同回程有影響
因為沖繩正常應該全程同一住宿

試過Voxy,4大人+2小朋友+1要Car Seat既幼童
2大喼 2手提喼 1 BB車
第一程同回程時BB車放中排,4隻喼砌得晒入車尾
回程時仲有手信放中間通道
其後中間日子只係得部BB車放車尾,好好坐
好似真係幾啱喎
後面又多位
感謝
Mpv 你預後面個排收埋/ 收一半黎裝行李
我都有諗過係咁
但睇啲片覺得後面冇咩位偷
廢事去到尷尬
但alphard去沖繩又好似太大
等我再諗下先
佛 因為中型mpv都會坐得你好辛苦 仲未計你地買野一袋二袋
如果係唔打算去國際通都揸車,佛都可以
因為市區橫街停車場好細,仲要勁多車搵位,有時唔夠過來回方向車

好彩無租佛,因為民宿門前有車位,原來係三角形地一塊,S位,泊咗部Noah收鏡先唔會凸出,仲要泊咗之後開唔到尾門,要落晒行李先可以泊
如果租咗佛,分分鐘泊唔入

沖繩好多時唔會轉住宿,
基本上係去程同回程有行李,迫少少,中間日子無行李要帶
一日半日玩下就過癮
GR86, Mustang GT我都試過
揸得耐會揸到囉柚痛

去旅行都係舒舒服服揸翻房車好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞