Router路由器 集中討論區(66) 為己為人 中共牌子勿選購

706 回覆
11 Like 0 Dislike
唔該巴打
我叫個裝修師傅幫我問電工師傅cat5定cat6
佢覆我話cat5
係咪依家通常都已經係5e?
可能照裝個插蘇先
之後試下個速度,真係cat5先整個mesh
最多咪舊線帶新線拉過cat 6

依個係我部PC速度
RS700 set up無你講個d問題
如果係房收得差可能要加個AP?
我500尺隔條走廊尾房主人房都收到3格
速度都維持1gb左右,出廳1.6gb收爆
平個啲得dual band,tri-band好似依隻最平啲加大牌子
再搵吓其他啦
咁佢話要Wifi7行足2.5Gbps,又無要求要用lan,好似我齋用wifi唔用lan,我仲想搵部可以cut剩一個lan port嘅router,不過無咁解
Asus RT-AXE7800 - AXE7800 如果的上呢隻o唔ok?
我去美森買
asus router 冇merlin 刷 一律唔會買
最後買咗ax86u pro
merlin係咩嚟
google asus merlin
想請問如果 Mesh router lan線入 laptop 打機, 係咪都係會差過拉線好多
直接有線梗係最好啦
咁樣如果收得好嘅話都未必差嘅
插線個ping 會好少少, 總比Mesh 完再wifi 好, 視乎兩部Mesh 中間連線質素O唔OK
最近想換wifi 7 mesh router
想請教吓Linksys velop pro 7個2.5g port可唔可以當lan port用?定淨係可以用嗰4個1g port?
問左官方, 答唔得
想問下點解我連到WiFi 但係load唔到嘢
LAN 線有駁落電腦 電腦用到
Router有著燈
個app都顯示良好
問題係咩?
用緊NETGEAR rs700

想加隻mesh 要買咩model?
Carosuell 搵下
MX4200 MX5501
用緊obri rbk352 1000mb 網上行 呢排成日斷線同 得6xx mb , 如果$2000 筆直 係咪直上Rbk 752?
有無人會擺衛星係廁所
濕氣重?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞