Router路由器 集中討論區(66) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
WiFi 7 = 智商稅產品
隻axe16000 正wo,1 隻router 全屋夠用
洗鬼axe 落一格嗰啲 be88u/ gt-ax6000 都全屋啦,除非係同 wifi 6 近似spec 同價,唔係既話 6e 係 overprice
想問吓屋企用緊linksys e7350 用咗三年左右 手機speed test得80-130mb 屋企行緊1000mb 電腦插線test都有950mb 左右 係咪代表我個router老化要換?
係咪連咗2.4ghz
5g 呀 2.4g得3-40
師兄邊間見到?諗緊入手770 2 pack
想問下各位ching 屋企由房出廳大約8米距離 用緊屋企人被寬頻佬水左個隻Deco x50
打ps5線係插房個個分機 都會成日斷
如果換Netgear Orbi會解決到問題嗎
定其實俾多$48拉多條線入房算
拉到點都拉條lan 入房
黃金地庫果層
我仲諗緊買邊款 好頭痕
呢個價錢應該剩係得BE65係對手, velop pro 7見好多review都麻麻
多謝推介
想問我用緊netgear router
買隻二手ex7700 有無得諗
定係會慢好多
想問下ASUS vs Netgear vs Linksys
邊間嘅Web GUI做得最好同埋bug最少?
淨係用過ASUS, 不過想買其他2間試下
但velop pro 7 價錢好吸引,美馬減價 差唔多平Orbi 770行貨成半
睇你對lan2.5G output 有冇需求,冇就好抵玩
平咁少都唔要3年保
我覺得係個sw未寫好
新router最好等返半年先好買
你老母生你出黎就真係喇
廢話,wifi6都夠喇
一係就去買wifi6,一係就買wifi7
仲買6e殘廢機
你個邊唔係比人幹擾得勁就係隻router夠期
試下重設都唔得就換喇
啱呀 咪好似你個傻閪咁
駁又駁啱到 淨係識留底句廢話咁戇鳩囉
咁你講下點解wifi7係智商稅先喇
其實無 本身用緊orbi750
打算轉2500m,所以先諗住換router
主要都係平時上下網,駁Apple tv 睇戲用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞