Router路由器 集中討論區(66) 為己為人 中共牌子勿選購

706 回覆
11 Like 0 Dislike
be16 俾pccw 獨家發售 講咗好耐啦 簽plan優惠價嗎
發現asus 個wifi 7中間斷層係好怪, 一跳就7000起錶之後玩到過萬

一係低到只有雙頻(for 大陸?)
BE16 同BE92U 中間有無什麼可以推薦?

定還是等?
咁係唔係 一係買多隻xt8 做 mesh, 一係成套野換左佢。
用緊Linksys mx4200
琴晚開始閪咗射唔到WiFi
熄晒抆晒router同modem線同插頭
重新插返著機都淨係眨藍燈
試過modem直插notebook係上到網

想hard reset但唔知點做
已經撳實reset掣
變過紅燈幾秒又藍燈返

用app搵又搵唔到

有冇巴打識搞
撳實reset掣跟住去紅燈會漸變
去到熄咗 > 開返紅燈> 再熄
先可以放手
佢而家係閃藍 -> 閃紅 -> 熄 -> 實紅 -> 藍
Xt8 + XD5 mesh,應該只有xd5 mesh 嘅效能。可以試吓斷晒啲mesh 淨用1隻XT8 睇下速度如何。速度比連xd5 mesh 快,咁就可以考慮upgrade 晒啲node 做xt8。
嚟緊10/11月想換RS300/700
但見到有師兄話6Ghz易斷 特別係穿牆後
加上見有人屌netgear firmware唔好
咁BE88u / BE86u 屌唔屌得過
睇價錢囉 asus be86u出咗價未
斷左xd5 個速度無影響😨

冇6GHz…自己諗
BE92u 又如何?
咁就唔清楚啦,我用緊3隻XT8 mesh,1000mb NOW,iPhone 12 pro 上到600幾左右,最遠隻note 都仲有400-500。駁lan 線上到900。全部美馬水貨。
我都係美馬。 因為用緊2500mb, 想用得盡啲。

已經熄哂FIREWALL
又用GOOGLE DNS
都係唔得
客服唔識覆我, 淨係叫我搵自己ISP
NowTV 駁Router 好似要你Router 有IPTV 先得,如果唔係要直駁modem
我都係用NOW TV隨身睇 (MOBILE APP)
佢地聲稱APP無BLOCK其他IP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞