Router路由器 集中討論區(66) 為己為人 中共牌子勿選購

706 回覆
11 Like 0 Dislike
冇伏
wifi 6夠用嘅話
特價幾錢?
補充少少,而家屋企2x1000Mb
我係唔係應該買多個Router連其他device

之前裝寬頻個陣唔足1000Mb,個師傅叫我換過個Router火牛就可以玩多排,但都夠用所以一直未換,係唔係真係咁就得?
黎緊會升級去 PCCW 2500MB 寬頻,而家邊幾隻 router 最值得推薦?第一個 post 貼出黎嗰幾款仲係最受歡迎?
因為用得耐咗,好多時係火牛夠期先電壓唔穩定,所以你換咗佢可能會好返
請問大家對netgear raxe500有咩睇法🙏🏻
不如買rs300
請問點解呢?
貴幾舊水不如上wifi7
依家唔建議買Wifi6
價錢啱冇話唔得㗎
依家好似做緊行貨1.7K 港紙
老人家兩老屋企唔打機 WiFi 最多都係玩下電話 開YouTube 睇下片 所以wifi6目前應該好夠 屋企果部都只係WiFi 5 AC3頻 用咗 6-7年了
1000mb,有拉線係咪mesh雙頻就得?
依家用緊mx4200,4000budget既話有無升級必要?
邊到買
請問一下 跟推薦list上網訂左 Netgear RBK752 不過佢冇返貨話會升做MK92唔洗加錢 要唔要得過?
需求低不如上網執部二手500用住先
Rbk752 mx4200果d
變咗6Ghz接收仲差
如果中間有線駁住就抵
如果兩房,寬頻1000mb,係唔orbi rbk 352都夠用?
部分機係唔係唔洗插lan線駁去部主機?
係指兩個router中間有線駁住就ok?
普通上下網夠嘅
唔使駁,有就最好
好似$600有得買
Yes 咁樣最好
房都可以拉線,咁最好係唔係分機都插lan,其他裝置就再用另一條lan駁落分機用?

其實唔係好明,上一級rbk 752已經4200mb,但我寬頻得1000mb,多出黎嘅位係咪都無用?
係呀,咁樣最好,唔夠位可以加Switch
有線先行得足無線好多時唔足,所以就要俾多啲
同埋佢4200三頻預咗你有一個係用無線回程
600+1200+2400(無線回程用)
所以如果你插線嘅話就可以慳返
即係如果分機唔插線就建議要上三頻,分機有線插就雙頻都夠哂?
同時應該都係兩部電話一部電視一部遊戲機一部電腦咁上下
睇你budget同需要啫
可以買部二手低階試吓
啱咪慳返一千幾百 唔啱放出去最多咪蝕幾十
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞