Router路由器 集中討論區(66) 為己為人 中共牌子勿選購

736 回覆
11 Like 0 Dislike
想問暫時來講2500M係唔係無乜必要上,諗緊up唔upgrade好。如果upgrade好似又要換過曬d router
睇你用途, steam download /其他 support multi-stream download 會快咗

Youtube netflix 就提升唔算大啦
用左半年 其實唔係因為平到14x 我都未必會用
因為除左bt 真係冇乜分別
speed test 都係用黎打飛機
屋企400呎,升級去2500MB,華硬 AXE 7800 定係 Netgear MK92 行 mesh 好?
是,其他就直插野
Thanks 清
MK92 好似見到2500 Carousell 抵唔抵玩?
我都係見2500唔洗$200一個月,先有d心思思。但係真係用唔著
你玩bt 就ok 其他其實冇乜分別
依加用緊ASUS AX1800 雙頻 WiFi 6
會有時connect唔到
係機問題定係router set up問題?
應該唔換router?
同埋換Router LAN線係咪又要搞過?
求解答
跟P.1介紹買左部Linksys MR7350
返到屋企先發現無行貨貼紙
係咪即係比人搵左笨
BT去到60MB/s 都算好
都未食得盡2500M
wifi 7網卡有冇邊張介紹, 而家onboard果張仲係ac, 見tb多數係be 200 8774M
新手想問問廳本身放netgear r7800
個廳上網夠晒 PS5有500Mbps
但房既pc上網得10Mbps
主人房電視開冷氣閂門睇Netflix會lag

想問我應該換一隻勁d既router?
定用mesh比較好

你係邊到買先正常官方指定個啲舖就係行貨
係官方個list其中一間
多數都係intel be200, 不過好似見QCM 都ok
想問asus BQ16 有無巴打買了 ? 評價怎樣
mesh啦
擺係pc間房都ok
所以其實玩過都用番1000 算
但上網睇係要直線主副機先最好
直線會再穩定啲
我都啱啱轉咗mesh
主機擺係廳 貼住房嗰幅牆
第2隻擺係中間房
你用邊隻mesh? 我自己對mergers有偏好
但好似好貴

同埋請問師兄你廳同房嘅速度分別係幾多?
掂喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞