Router路由器 集中討論區(66) 為己為人 中共牌子勿選購

736 回覆
11 Like 0 Dislike
Asus 夾網上行就係間唔中出紅燈
所以先叫你改DNS

google search下都見到
https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=12&tid=2713031

你唔搞既話,換AX86u 都係咁

利申: 用緊AX86u + 網上行
Velop Pro 7
如果tp link既話,be550如何?
hb810超左budget同埋係咪新機黎,好似唔多見零售店有賣
sor巴打,講得唔清楚,係想要2.5G wan+lan
各位巴打,我嗰部asus ax11000 不斷reboot,根本正常用唔到,係唔係皮已收?
一直loop 開機關機
呢一刻符合你要求又唔係中資得RS300
再唔係等Linksys Velop Pro 7 10G 版
C記 全新2000幾
應該係join寬頻送

屋企依家每間房都有個LAN位 但係全部係窗邊
A位係隻main router AX86U
D位而家有隻XD5 行有線mesh

B位雖然過咗主力牆,但係速度都仲有6xx-8xx
C位就尷尬啦,懷疑隻XD5 同AX86U嚟到呢個位嘅訊號都差唔多,速度時快時慢,行mesh佢都唔知跳邊隻好

我應該換咗部XD5,定係加多隻mesh係C位?
請問新換咗隻Linksys MX5501
電話connect 到無問題
電視(用緊Sony)個wifi list度見到個wifi名,但入完密碼load咗幾分鐘都話搵唔到個wifi
係咪setting上要較啲咩?
600呎 2件裝定3件裝好?mesh rounter
大陸牌子買番黎刷ROM 唔得咩?
去日亞buffalo wifi7 router, 10Gb 1*wan + 1*lan
得150呎,想join 1000m 買咩router 可以用盡,如果wifi 用唔盡係咪應該落返500m
有lan線,梗係插線啦
你部電視wifi 得2.4GHz?
唔肯定就2隻試完唔夠再加
仲要平過呢幾隻入門款真係得大陸野
入門wifi 6 夠架啦
BE88U勁好用
冇6G都冇所謂
速度勁快勁穩定
2.5G、10G頭又齊
岩岩入門有冇平/性價比抵既推介
原本諗住買GT AX6000
咁都係BE88U抵玩
前兩日淘咗 平香港一千
個頻係咪一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞