Router路由器 集中討論區(66) 為己為人 中共牌子勿選購

706 回覆
11 Like 0 Dislike
二手價咁貴架?
二手600/1200啫
唔啱平返50蚊賣返出去
明白 唔該哂
寛頻2000mb
如果想用Wifi 7 插線上網想要2gb
Asus好貴 Rs300又咁多問題 好似得Rs700買得
請教大家 asus GT6 AX11000 好唔好?
因為同價位個list 只見議買 XT8 AX6600
係唔係GT6有問題?
壞左ROUTER黎講唔係專登換新款
如果揀ASUS RT-BE58U係咪都OK
叫做有WIFI7
自用就緊係2手 AX router 無所謂啦
可惜老人家唔鐘意2手呢
lm
hello, 本身啲devices直接連modem出嘅wifi, 但呢加想起個NAS, 所以要個router

住緊村屋寬頻得 2xx mb/s, 個modem 放咗喺地下果層, 但想個NAS 喺書房(一樓)
見到帖頭個list "Asus ZenWifi mini XD4 (2p/3p) - AX1800" 好似幾吸引
想問可唔可以做到1粒mesh 喺地下連modem, 之後1粒放書房連NAS, 咁全屋都可以access到個NAS
如果兩粒mesh 之間唔洗拉data cable 就最好
請問可唔可行?
全部芯片,底板都是國產,避免不了
上網已經公開透明睇曬,避不了
VPN,已經入侵了,好多嘢都睇唔到!

BQ16可以單買啦? 7999
Dual band WiFi 7, 比起WiFi 6 純粹多左4096QAM, 用落同WiFi 6 冇分別的
呢個價位mesh 夠你買WiFi 6E/7 中階mesh
一係等Linksys WiFi 7 隻10G 版
如果mesh 之間唔拉線就最好行3頻mesh
屋企用緊PCCW 1000x2 (2粒ip)
如果買ASUS RT-BE88U做WAN aggregation係咪可以去到2000MB
不是,2*1000 永遠都唔係2000,wan aggregation netvigator modem 唔 support
要帳面快啲請直上2500 Mbps plan
comdex 一隻要7999 同csl無分別
之前 amazon 買左部 Linksys Hydra Pro 6E,set 好哂啲野之後,發覺只要連左部 router,去漫畫網 https://m.manhuagui.com/ 就會話連線時間過長,手機同電腦都係咁,暫時淨係呢個網係咁,其他都正常
開過哂啲 setting 黎睇,都唔見有野 block 左,想知有冇方法解決
即係依家唔係csl 獨佔
yes ar
係呀最好駁住
CSL 電腦節係會場入面先$3999 一隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞