Router路由器 集中討論區(66) 為己為人 中共牌子勿選購

706 回覆
11 Like 0 Dislike
明白ching
ASUS TUF Gaming AX4200有無伏
後備用黎有時試野用pd 尿袋隨時都可以供電
ASUS TUF AX4200 同 ASUS AX59U,兩部都係4200,但邊部穿牆接收好d
其實而家d高端wifi 7 router 4頻加埋先得25000mbp
但wifi理論上限係46gbp (=46000mbp?)
咁即係其實而家都未出到最top?
首先,冇4x4 接收,其次要咁快都係插返rj45/光纖啦
帳面速度都係自 high 用
我都係expect內網wifi先上到咁快
當然都冇咁既需求
即係家用25000mbp已經係到頂了?
唔建議 futute proof ,8年後有機會入門都快過你依家

Future proof 即拆返開 router 同ap 啦
想問問各位巴打,貪平喺領域citylink買咗tuf gaming ax3000 v2,拎貨先知原來係國行版,想問有咩分別?有冇得刷返做國際版
8年後出wifi 9就換差唔多

不過ap最衰係貴
6e 都2k一件
同埋多舊野壞
雖然機會都低

而家買et8都係2k就有兩件
仲可以刷merlin
係衰在得一個2.5g port
日後想升2.5g要換router
Orbi 同nighthwak 係mesh WiFi 嚟講個定位有乜唔同?
Orbi 同nighthwak 係mesh WiFi 嚟講個定位有乜唔同?
Orbi mesh
Nighthawk 單機
最近見到rog axe-16000 特價 入手舊版6e會唔會好不智
想請問ASUS RT-AX86U Pro行2.5Gbps fibre broadband係咪好戇鳩?

雖然WAN有2.5Gbps 但仲係行Wi-Fi 6 會有樽頸位 right?

但無奈現時Wi-Fi 7 Router都仲係好銀貴

GT-BQ98 Pro 同冇 Pro 係唔係只係得 5 GHz band 同 6 GHz band 速度之分别?
Pro 版dual 6GHz 香港唔賣得
有咩問題?你始終都係行快咗,用盡唔代表有問題
你意思係「用唔盡唔代表有問題」?

只不過想make the most out of it

如果將來Wi-Fi 7 Router價錢比較平民化 一定會upgrade

咁你使鬼問咩梗係唔行啦
要fulfill 你既要求一定係wifi 7 router, 呢一刻一定係貴啲,接受唔到就等,急就將就下照買ax86u pro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞