Router路由器 集中討論區(66) 為己為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
Google 幫到你,踢著基本 dhcp+dns +basic firewall 唔難,除非同spec 冇人整過啫
Mesh wifi, Orbi rbk352/752 vs google nest mesh router,邊個好d!
平平地用wifi 6有無under 500既選擇唔要屌米

如果要揀個位裝一隻router 黎cover 400呎到既單位
係咪裝係A既高位最好
定裝係B或者其他位
房同房中間係輕磚黎
唔該曬
價錢同BE-88U一樣,點解唔買88U,88U仲有2GB RAM Spec 又高一截

https://www.asus.com/ch-en/product-compare?ProductID=26424,24014&LevelId=Networking-IoT-Servers-WiFi-7
你肯定同一樣價錢?
asus 想問下整aimesh 果個副果個router 洗唔洗插lan 線?
唔知做咩搵唔到佢
我睇咗Amazon個價
但係BE88U最平千五人仔就有交易
都係貴幾舊水,我覺得多幾舊水有兩GB會好啲
原來係個手機app 垃圾 搵唔到

轉用web 就即刻搵到
華碩已經出咗BE86U, 好似好正
netgear linksys 華碩一律垃圾
不服來辯
唔知幾錢
想問下SIM card router,有冇咩方法可以上網快啲,宜家好慢
呢d ap 係咪一定要放天花板向下
打平放櫃向上得唔得?
同埋係咪會穩定過wifi router?
ASUS be88u 買得過?
放地下向上
牆身向照射範圍就得
佢前面天線就係射去前面
放近窗
換左be88u 1隻router 搞掂哂全屋
我最近想買 ASUS GT-AX11000Pro Router,
請問去邊度買好?
使唔使去返ASUS專門店買?

求解答,感謝!
其實而家asus水貨嘅firmware同行貨係咪一樣?我見價錢平好多

單機版BQ16入手
定係水貨可唔可以flash 返同一個firmware?
firmware 一樣,牙石决定部機乜地區係寫喺 cfe/bootloader,大部份新 model 都冇source 改既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞