Router路由器 集中討論區(66) 為己為人 中共牌子勿選購

706 回覆
11 Like 0 Dislike
蜘蛛雙頻 牙石ui相對多好多setting玩

netgear linksys介面不相伯仲
仲有一樣未屌到,set L完晒所有嘢,個app都未搵到隻router 我用一星期唔撚掂 我換番Rog 嘅WiFi 7
加埋我用慣咗,rog 有個ddns, 成件事真係柒咗
唔建議用smart connect
每條channel各自用唔同o既ssid, 會易d管理, 亦可以確定每個device行乜野channel
個app無用的
所有setting都係經browser login去set
如果真係要多function, 都係要揀返asus
但個價真係太離譜
嗰app唔見有得較
我諗緊落唔落去 買ASUS ROG隻WIFI 7。
佢個DDNS 又用慣咗
RS700 又係典形低能問題

我長走廊尾房入到尾轉灣斷 ,佢係咪有MESH加 可以加咩MODEL?
要入web ui set

係咪平?
$2499
牙石月餅盒7xxx點買得落手 be92u 好似未見影
Sorry, I couldn't find it. Can you please help?
依隻得4個1g lan 即係得wifi 快, lan 點樣都係1g ,又冇位加 switch
咁真係幾粥, 平咗都冇用
RS系列好似唔預你加mesh
mesh係orbi系列
2x1000mb(免費升級)光纖用咩router比較好

筆直:$2000以下

係咪跟番呢啲就ok?

$1000+:
Asus: TUF-AX5400 / RT-AX86S / TUF-AX6000
Linksys: MX5501 / MX4200 / MX6201
Synology: MR2200AC (WiFi5 AC) / RT2600AC (WiFi5 AC) / WRX560
6000$
買一套aruba ruckus足夠都靚過家用netgear定閣下唔識aruba ruckus
成6000$去買家用級真係幾難接受
家用級只接受到1000-2000$
再多上去我可以玩到商業級aruba instant又靚又穩定
一間屋有兩個router 不同牌子
一個係TP LINK AC1200
一個係netgear AX1800
一個廳一個尾房
有冇方法可以唔洗轉Wi-Fi networks無縫咁用?

求指教!
㩒右下角ca 再入wifi setting 就見到
同牌子唔係mesh 系列都唔得啦
如果得電話NB support wifi 7 冇2.5G lan devices 又無所謂既, wifi 7 行wifi 都穩定足2.5G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞