Router路由器 集中討論區(66) 為己為人 中共牌子勿選購

706 回覆
11 Like 0 Dislike
想問下2.5G mesh router有邊款推介, 唔考慮tplink
MBE7002定係MK92好
感謝台主的良言 收到

https://www.asus.com/networking-iot-servers/wifi-7/all-series/rt-be58u/

想問吓呢d係入門級wifi7 ? 有冇d咩要留意?
如果屋企上網用緊2.5g, 用呢d款有冇話會出唔足咁?
見佢話wifi 7 係話up to 2882Mbps 即係理論上出到? (大概知道現實實有loss 所以出唔足2.5g)
如果d device剩係support wifi 6, 咁又有冇話得返幾多?
請問有無5 port 以上既switch 推介
有2.5g 最好 無既話 1g 都得
rs300連 s24u 智能wifi>connectivity lab

裡面wifi 7 mode
註明:內部測試 不擔保穩定

maximum multi link count 係咪MLO

點知係國行版?
問題係 rs300 冇開 mlo
咁又係連rs700s 都未開

2882Mbps 係5GHz 160MHz 4096QAM 底下既速度,5GHz 2.5G broadband 我試過最快大概都係1500Mbps 左右
其實老實講呢隻個spec 只係support 俾WiFi6 多左support 4096QAM 就叫WiFi7 都有啲Kam 不如買部好啲spec 既WiFi6/6E 好過
8點06分 新版86u
睇個殼好似
個盒寫住殘體
可唔可以轉下新樣
Win11開咗mlo個網速成日跳黎跳去,又睇唔到邊個band有幾多速度

windows有喇? developer?
yes, 24H2
其實用落冇感覺唔使換
想快啲就買二手Wi-Fi 6最抵
最近出咗Wi-Fi 7 不過貴
好奇有冇ching其他牌子手機 wifi 7連rs300 係咪都一樣斷
其實依家係咪得intel be200 支援MLO? 手機好似未支援
我見美馬MK93S 2.8K有3隻 平過MK92
唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞