Router路由器 集中討論區(66) 為己為人 中共牌子勿選購

760 回覆
11 Like 0 Dislike
想請問下屋企用緊ASUS GT-AX6000放喺廳
但睡房收得極差,有冇咩device可以買嚟extend好似mesh wifi咁?
我ax86u 13 pro max上到9xx
3xx 好似有啲問題,正常wifi6 喺router 前面有500-600啦

開咗qos ?
洗唔洗更新?如果唔重要既唔理佢住
都係AX86u Pro架啦,唔該巴打。check 過平500 左右,值唔值得美馬買? 如果而家AC86U 隻牛用得返就好
n100 加獨立ap 係咪最好
屌,我都一樣wo
就岩岩今日
都係同一個model?
yes, 依家死左著紅燈
諗緊邊隻mesh router 好
ASUS ZenWiFi XD4S 雙頻 定 NETGEAR 雙頻AX3000 2件裝 (MK72S)
屌,咁睇黎要買router 了
想問下光纖係咪一定要插落modem之後再由modem 拉條線插入個router先放到wifi? 可唔可以光纖直插router跟住放wifi?
定係有特定既router可以做到呢個功能?
師兄請問呢隻好用嗎?
有多個錢上rs700s 3000內有更多選擇嘅

屋企細先揀rs300
而家出咗唔夠3個月 俾多時間更新fw

當初wifi6 我都夠膽試 intel u 支link 支那link都多更新
上網線係廳,電腦係房,係咪只能用mesh wifi? 但子機連lan線落電腦係咪一定比主機慢
有LAN線連住兩部機呢就唔會慢咗,如果唔係就一定會
請問3000內想買隻wifi7 router有咩選擇?2.5G wan port就夠
本身諗住netgear rs300, 但見到上面巴打講佢唔穩定
唔抗拒TP-Link嘅話可以考慮 HB810
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞