有冇跑步撚入嚟吹下水 (97) 夏日熱辣辣注意補充水份

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
6分後啱晒啦
個速度都未需要講對鞋嘅反應
依家6分 跑跑吓就5分正㗎啦

到時又會想買新鞋
到時咪獎勵下自己
愈跑愈慢 體感差到不得了
其實係 nb4 比較高彈少少
Rebel 係輕巧似推力再好過nb4
兩者對你性質差唔多 咁不如搵對啱自己
如果真係慢鞋 我更鐘意clifton 8
但應該冇左了
但係上面有人話rebel 係適合pacing 再快d既人
所以有d糾結
新手爬文之後,諗緊買對硬少少,支撐型嘅鞋
到底揀MAGIC SPEED 3 定Mizuno WAVE REBELLION Flash好?

本身著wave rider 27跑咗一小段時間
近兩星期跑我都係, 心率愈黎愈高, 跑得愈黎愈慢
咪係我囉
比多啲資料 rebel 係同nb 最高級對elite
基本上係有冇碳板分別
所以定位最集中係訓練用快鞋
如果係主tempo 再拎1080慢跑
係幾好

但係想搵對用1080慢跑定位似
咁nb4 更好 再或者2對1080都唔過分掛
如果腳感1080更好
唔該哂!我再諗下
嚴格嚟講唔係純白,有少少偏米白

我都係鍾意白色鞋,早排買咗佢,睇真又真係唔係純白嚟,但就真係好好跑,好輕
你跑開幾多分先?
Mizuno呢對唔清楚,magic speed 3要越快先會覺得越舒服,基本上跑4分以下1k都應付到
路過原宿Nike shop,
買Pegasus 41又有水樽送,
見個水樽幾靚仔,
計返又平過香港一舊水,
所以都買咗。

主要用嚟平時返工、行街著,
不過等陣夜晚都會著來跑下皇居。

平時出街着到咁sharp醒
睇過實物鞋本身都型仔嘅,但係呢個價用黎齋跑就唔抵,諗住等佢做6-700左右先買

而家40都見到5字頭4字尾
又未快到4分以下
依家5分正披跑10k 左右
咁magic speed 3肯定啱,對鞋跑6分以上會覺得硬
鞋身輕同有少少推,但唔會去到頂級嗰堆全碳咁猛烈
Nike嚟講
早買早享受 遲買平唔知幾多舊
你5分正10k係easy定盡力

應該無咩人會著magic speed3跑easy

訓練就ok ge 但就快出4
著有板既鞋跑easy完全唔c服

買magic speed啦
跑快跑慢都得
價錢經濟又襟著
如果係mizuno嘅話,rebellion 系列可以考慮pro初代,佢雖然係碳板,得佢塊版得20%碳成分,對想試碳但唔夠快嘅新手都算友善。最重要嘅係,佢依家嘅價錢同flash差唔到太多
新手爬文之後,諗緊買對硬少少,支撐型嘅鞋
到底揀MAGIC SPEED 3 定Mizuno WAVE REBELLION Flash好?

本身著wave rider 27跑咗一小段時間
如果係mizuno嘅話,rebellion 系列可以考慮pro初代,佢雖然係碳板,佢塊版得20%碳成分,對想試碳但唔夠快嘅新手都算友善。最重要嘅係,佢依家嘅價錢同flash差唔到太多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞