有冇跑步撚入嚟吹下水 (97) 夏日熱辣辣注意補充水份

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
對鞋應該係for easy run
岩岩報左新加坡渣馬,當玩埋新加坡
其實所有競爭性運動都係, 本身ZONE2對身體消耗低, 唔影嚮其它訓練, 又能練到帶氧.
即係BOXING, MMA朝早都係跑完先食早餐, 跟住先做針對該運動的訓練.
我覺得算準,當然我入足年齡身高體重嗰啲嘢
同埋都戴咗幾年
報告返之前樂天買左對nb1080v13,岩岩收左貨,6百頭 無伏
有冇巴絲知Garmin個自動detect最大心率係點計?
我上兩個星期跑完隻錶話detect到最高心率
問我改唔改 但明明個心率比之前detect果個低
但我照改 今日跑完又話detect到最高
今次detect個max HR又再低咗d
我都成日跑所以唔係好明個玩法
不過我照話update…

唔跑下啲高強度訓練就會越嚟越低
我又係咁, 關左auto detect最高心率算, 費時搞到個zone chart 亂哂, 本身跑zone 2尾變左zone 3頭
啱啦,海外消費
已經每星期都有衝圈
今日就斬件衝咗4隻1k
所以唔知佢係點計
不過佢話update咪update囉
唔會好熱咩?
新馬好似好熱
同期我會想報台北馬多d

今日跑都幾舒服
去garmin desktop 版睇下一直以來數據再作決定改唔改
阿歹ig story
收到
desktop版係指website定有個app/software?
好耐冇試過咁涼爽

好似香港暑假跑全馬的感覺
天光後氣溫直線上升

不過限時7.5hr

我係咪應該要自己改返?
偶一太高或太低數據唔洗理.

你無操到好甘, 好盡, 兼時間不能太長(約2MIN LOOP最易衝到MAX), 唔會去到近MAX

睇返表, 係睇下有無D偶爾好高, 有時會隻錶DETECT出錯, 純係唔要個D數據啫.
即係你個表咁, 你SET隻錶MAX HR係198就好合理. 如果你從來無CHUR到好盡, SET 200都仲得.
補充, 我一定唔會理GARMIN俾我的建議.
佢智能計乍, 個[智能]仲未必完美.
你以為GARMIN好勁? 睇真D好多野係'取悅'買家方向做野, 所以我好少跟佢D野.
你自己過去數據就有晒係度, 你正確個RANGE只會係係197~200之間.
自己入就啱MAX HR就啱. 184一定係錯, 無爭論餘地.
早兩個月去過一次睇演唱會 跑左3日
唔會再去新加坡 又冇好野食 又熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞