召集所有乞食科/social science 嘅巴絲

985 回覆
29 Like 1 Dislike

文員
teller

其實有好多文員可以做 ,不過無咩錢途。
可能12-14k 到

有工做有錢收好過無
之前儲落d錢就洗晒
再無野做就番7仔算

文員起碼有CV寫。7-11當part time / 搵工過渡期算喇。
我都認同 ,有工好過冇 (前提唔係on9 工)
加油呀
非三大
讀中文,第一份工做編輯仔,9.5K番六日。依家係社福機構做個19主任仔14k。最近想轉工,黎緊有第二間社福機構叫我去見工,開左佢17K,唔知見唔見得成

加油呀
祝你成功

我今日見工應該衰咗了

多謝你!你都要加油

永不放棄
4日假期後再send cv, 唔排除試下其他工種職位
除左jobsdb仲有咩係好用?
差唔多一半google個名已經係伏
除左jobsdb仲有咩係好用?
差唔多一半google個名已經係伏

CTGoogjobs
三大sosci final year lm
Sem1 加埋報得兩份mt
sci grad. 呢, 記得一定要認命, 唔好諗夢想 , 唔好諗有一日會發達
唔好諗有一日會成功

因為 揀讀 sci. 個一刻, 你人生已經玩完, 除非你 grad. 後有錢再讀多個 外國 master 洗底

利申: 8 ~ 9 年exp.

呢樣真

有咩方向 ?

有咩方向 ?

脫離返24/7為主要
垃圾u 垃圾科 番大專 扣埋強姦金14k
無前途

Fg 14000都幾好。不過有冇得升 ? 冇前途草夠幾年經驗就走

機會好細 做住搵工
10年前中大social science grad
以前arm arm 出黎食正開通識科
好多同學走撚左去教書
女既做PR, marketing多
男既就比較辛苦搵工
不過真係無咩定型係邊一行

而家做緊十九PR / 搞events job
如果寫野okay, 語言唔太差
都唔愁搵唔到工既
好多同學走撚左去教書
男既就比較辛苦搵工

都唔愁搵唔到工既

PR其實做咩
lm

17 grad , part time 做球類教練,8~9k
好多同學走撚左去教書
男既就比較辛苦搵工

都唔愁搵唔到工既

PR其實做咩

有朋友好想做PR 但唔識熟人入行唔到。只好做住HR 一路識人再睇有冇機入行。
到底PR點入行
無前途

Fg 14000都幾好。不過有冇得升 ? 冇前途草夠幾年經驗就走

機會好細 做住搵工

起碼叫有份工。連聖誕節都想搵工。好辛苦
想新年前有工都咁難

有咩方向 ?

脫離返24/7為主要

24/7是什麼 ?

加油
好多同學走撚左去教書
男既就比較辛苦搵工

都唔愁搵唔到工既

PR其實做咩

有朋友好想做PR 但唔識熟人入行唔到。只好做住HR 一路識人再睇有冇機入行。
到底PR點入行

等到 發毛 都未有得入
無前途

機會好細 做住搵工

起碼叫有份工。連聖誕節都想搵工。好辛苦
想新年前有工都咁難

搵份文員都難到仆街
一堆IANG同你爭

有咩方向 ?

脫離返24/7為主要

24/7是什麼 ?

加油

24小時輪班

脫離返24/7為主要

24/7是什麼 ?

加油

24小時輪班

我冇咩希望。只想唔好輪更
聖誕又無工搵。個人心掛掛咁。
有冇人一樣 ?
乞食科留名
三大 first hon
14年grad

做緊速遞跟車
三大 first hon
14年grad

做緊速遞跟車

點解會入呢行 ? 正路多數文員
真心鐘意有興趣 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞