召集所有乞食科/social science 嘅巴絲

985 回覆
29 Like 1 Dislike
三大 science 16 grad
14k 環保撚
希望今年轉到工 人工升到20k or above la
14k 環保撚

一野升6k會唔會唔現實左少少
14k 環保撚

巴打,加油!
推推推
有冇人更新最新搵工情況呀
開始搵工未呀大家
做量地官

統計處請緊統計員17k 但係7個月約
開始搵工未呀大家

你搵到未?
開始搵工未呀大家

你搵到未?

開始搵工未呀大家

你搵到未?

有interview 未呀
開始搵工未呀大家

你搵到未?

尋日先開始返sd cv 應該未咁快
14k 環保撚

巴打做咩公司咩位
黎緊就畢業 一樣係環保撚
開始搵工未呀大家

你搵到未?

加油呀
undergrad搵定咩intern po路最好
開始搵工未呀大家

你搵到未?

加油呀

其實好想死 好辛苦。其實唔想返工 覺得一開始呢條不歸路就會返到死果刻。

但理智話我知真係要搵工 唔係冇錢結婚買樓 (雖然係絲 但冇諗住男朋友一個出哂 要分擔)
一諗到咁就狗沖搵工 但回音好小 分分鐘十幾份先得一個interview

你地搵工sd幾多cv先有一個interview
我垃圾大學垃圾科畢業 想做HR文員仔咋
搵admin工都好難 無經驗 無人請 無限loop
唔過3 咩intern入場劵都冇
開始搵工未呀大家

你搵到未?

加油呀

其實好想死 好辛苦。其實唔想返工 覺得一開始呢條不歸路就會返到死果刻。

但理智話我知真係要搵工 唔係冇錢結婚買樓 (雖然係絲 但冇諗住男朋友一個出哂 要分擔)
一諗到咁就狗沖搵工 但回音好小 分分鐘十幾份先得一個interview

有時搵工都係睇運氣彩數架咋,我都係見倒ok 就apply. 有無嘗試下apply埋admin呀?可能多少少回音。十幾份先得一個interview 都正常既如果fg黎講

你搵到未?

加油呀

有時搵工都係睇運氣彩數架咋,我都係見倒ok 就apply. 有無嘗試下apply埋admin呀?可能多少少回音。十幾份先得一個interview 都正常既如果fg黎講

燈神可唔可以俾一個願望我
我想搵普普通通嘅文職,一個月有12K返五日就夠㗎啦。就算返工做到狗咁日日俾人屌我都無所謂啊。
搵admin工都好難 無經驗 無人請 無限loop

加油啊唔好灰心,連自己都放棄自己就冇人會俾機會自己架啦!雖然我今日都好頹廢
唔過3 咩intern入場劵都冇

因咩事唔過3?俾啲心機爆GPA啦。
做量地官

做咗四個幾月啦 11月開始搵工,有公司請不過Offer好狗。咁啱年尾又淡。等到而家新年後先在開始搵。覺得自己曬咗好多時間
岩岩讀完MSW

加油呀

燈神可唔可以俾一個願望我
我想搵普普通通嘅文職,一個月有12K返五日就夠㗎啦。就算返工做到狗咁日日俾人屌我都無所謂啊。

其實真係唔難架, 12k 5日 文職,你又唔係要18,19k 我之前fg 大部分都係13k starting , 你而家仲要低1k ,真心唔會難搵

Apply 多d la ,唔好淨係hr, apply 埋admin , project assistant 之類,加油
乜事道真係咁差?
利申垃圾u 哂銀時 undergrad
仲未諗工作前景 一心追frist hon
有無sci grad巴絲分享下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞