召集所有乞食科/social science 嘅巴絲

985 回覆
29 Like 1 Dislike
最近無咩工搵 ⋯ 有啲擔心
想問新年前後搵工 ⋯ 但其實競爭都好大
會唔會唔請FG。我現在都係part time緊 ⋯
點算

same here
之前諗住搵份真係想做既工先做
reject左d 19 offer
但12月完全冇得in
屋企人又開始俾壓力搞到我愈黎愈心急

我都係咁呀屌。十一月前前後後推咗兩個offer ,
重有兩個interview 無去。點知十二月食風。
In 都無得in 擔心新年多有經驗嘅人搵工 ,到時唔請FG
今次仆街鳥。
最近無咩工搵 ⋯ 有啲擔心
想問新年前後搵工 ⋯ 但其實競爭都好大
會唔會唔請FG。我現在都係part time緊 ⋯
點算

same here
之前諗住搵份真係想做既工先做
reject左d 19 offer
但12月完全冇得in
屋企人又開始俾壓力搞到我愈黎愈心急

不過冇得急。老實說 ,就嚟聖誕又過冬 ,正常HR都開始hea (有朋友做緊HR ,現在全部搞緊聖誕聯歡會 ,聯絡公司啲大粒野)所以無人搵你in係好正常 (應該係)
你而家返緊咩pt 呀?
你而家返緊咩pt 呀?

補習社 admin + tutor
你而家返緊咩pt 呀?

補習社 admin + tutor

我哋頭像好夾
我都係非三大社科
仲未清楚自己想喺邊行發展
但傾向想搵份返五日唔使輪更嘅文職
打算過完年先搵
而家hea下先
終極丐食科 音學系
已經失業九個月,之前最多搵17K
終極丐食科 音學系

17k 算唔錯喇
終極丐食科 音學系

17k 算唔錯喇

係咪可以教樂器搵食?我見啲教琴既搵好多
但我覺得巴打年中應該答唔少呢類濕鳩問題
我都係非三大社科
仲未清楚自己想喺邊行發展
但傾向想搵份返五日唔使輪更嘅文職
打算過完年先搵
而家hea下先

我想唔hea 都唔得喇。啲HR去哂開聖誕party
Sd 物都唔會有人理 ,好好放下假
絲打要加油
終極丐食科 音學系

17k 算唔錯喇

同問

其實我有八級鋼琴 ,但驚比琴行壓價
Btw Dse va 5* 最近教畫畫。時薪都有300 (1:6)
係搵到工前靠畫畫同part time 開飯
想做埋教琴 但有fd做話琴行收六至七成 ,學生又唔多。除非私人教 ,唔係好難搞
非三大社科fg
做緊社福機構program worker 14k

17k 算唔錯喇

同問

Btw Dse va 5* 最近教畫畫。時薪都有300 (1:6)
想做埋教琴 但有fd做話琴行收六至七成 ,學生又唔多。除非私人教 ,唔係好難搞

教琴真係一個爛市 一黎有AT既人成條街都係 都唔好講8級
同埋教琴做得耐都係轉唔到行 無其他相關工作經驗
有學生個陣可能可以搵唔少 又唔駛交稅
無學生真係搵份part-time都難 (識人三十歲都係咁)

17k 算唔錯喇

同問

當part time ok既

同問

謝巴打解答
Btw 一直搵緊full time ,不過因爲fg 年尾搵唔係好到。所以想做下part time
兩年年science grad留名

而家做緊工程,pt讀緊第二個degree
兩年年science grad留名

而家做緊工程,pt讀緊第二個degree

兩年前
有冇巴絲知鰂魚涌英皇道734號友邦香港大樓 302 係咩公司 ? 今日收到call叫interview 但上網睇紀錄搵極都搵唔到有apply過。而個地址又搵唔到間公司名 想做下research 先去in
推推推。希望有巴絲答。因為上網搵咗好耐都搵唔到
有冇巴絲知鰂魚涌英皇道734號友邦香港大樓 302 係咩公司 ? 今日收到call叫interview 但上網睇紀錄搵極都搵唔到有apply過。而個地址又搵唔到間公司名 想做下research 先去in

非三大 蘇蘇晒銀畢業

而家做marketing做到隻狗咁先14k

幾多年經驗?我得12

Fg 12k 算係咁上下

一年經驗,我剛剛入職都係12k,一年後加得$500,屌佢老母頭也不回即刻轉工

幾多年經驗?我得12

一年經驗,我剛剛入職都係12k,一年後加得$500,屌佢老母頭也不回即刻轉工

加500既公司真係食屎大

冚家剷阿頭仲當係恩賜咁

冚家剷阿頭仲當係恩賜咁

成年加500真係 ⋯
起碼過千喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞