召集所有乞食科/social science 嘅巴絲

985 回覆
29 Like 1 Dislike
有冇巴絲知鰂魚涌英皇道734號友邦香港大樓 302 係咩公司 ? 今日收到call叫interview 但上網睇紀錄搵極都搵唔到有apply過。而個地址又搵唔到間公司名 想做下research 先去in

因為果座野有好多其他公司。所以唔知 ⋯
Btw 因為離屋企太遠 ,要成兩個鐘車。所以見都唔見了
有冇巴絲知鰂魚涌英皇道734號友邦香港大樓 302 係咩公司 ? 今日收到call叫interview 但上網睇紀錄搵極都搵唔到有apply過。而個地址又搵唔到間公司名 想做下research 先去in

應該係你up過cv上求職網站 所以人地搵到你contact

應該係你up過cv上求職網站 所以人地搵到你contact

我估都係喇。因為個post 從無apply 過。算喇。今日打咗幾次去想同佢講聽日唔去interview 都無人聽。咁我唔理佢了。聽日訓到自然醒
三大終極乞食科
一年後grad
一直都搵唔到intern
Part time都係做過補習社嗰d
CV暫時冇野寫到落去
預計second low grad
有諗過做教書
有冇野可以指點一下小弟
好驚出年搵唔到工
三大終極乞食科
一年後grad
CV暫時冇野寫到落去
有諗過做教書
有冇野可以指點一下小弟
好驚出年搵唔到工

報政府算把啦
三大終極乞食科
一年後grad
CV暫時冇野寫到落去
有諗過做教書
有冇野可以指點一下小弟
好驚出年搵唔到工

報政府算把啦

佢話做教書,應該都係畢左業,再去中大讀個文憑
之後就邊實習邊上堂,畢左業做老師
三大終極乞食科
一年後grad
CV暫時冇野寫到落去
有諗過做教書
有冇野可以指點一下小弟
好驚出年搵唔到工

係咪乞食非語言類文科?

Major哲學
非三大socsci grad
上年grad 唔知搵咩工之下做左零售
死撐到宜家
打算新年過後拎埋雙糧就裸辭
之後搵咩工唔知 都係見步行步
死撐到宜家

都知cv會花 但唔想再浪費時間落去 只求出年啲人grad之前搵到份新工
乞食嘅文科ft

嚟緊份正15k 返6 day

6day
死撐到宜家

都知cv會花 但唔想再浪費時間落去 只求出年啲人grad之前搵到份新工

本身有諗過。不過一 ,唔想整花cv 二。唔想磨蝕意志。所以死捱都要搵到份好嘅工再長做。

不過生活逼人。有時都冇得你簡。加油呀巴打
乞食嘅文科ft

嚟緊份正15k 返6 day

6day

6day 太長工時。唔想無哂私人時間 ,寧願搵小啲

係咪乞食非語言類文科?

Major哲學

我同你差唔多,岩岩今年grad

搵工未 ?
三大終極乞食科
一年後grad
CV暫時冇野寫到落去
有諗過做教書
有冇野可以指點一下小弟
好驚出年搵唔到工

報政府算把啦

政府都好大競爭。
死撐到宜家

本身有諗過。不過一 ,唔想整花cv 二。唔想磨蝕意志。所以死捱都要搵到份好嘅工再長做。

不過生活逼人。有時都冇得你簡。加油呀巴打

份工6days 每日十幾個鐘
連搵工見工嘅時間都無 先迫住裸辭
唯有睇下有無PT做住先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞