Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(37)

989 回覆
0 Like 1 Dislike
hdmi有時就係咁, 特別係sony電視好多hdmi handshake問題, 用得番就最好了
其實唔使太在意, 除非你有方法capture到電視出黎既audio signal, 否則你都冇可能知佢係唔係output緊pcm 5.1
如果你本身都target ls50w2, 即係都近2萬蚊budget, 都可以考慮下拎6,7k去買soundbar, 剩低既買active speakers, 咁玩靈活性大好多
巴打識玩
我想問埋國內版同英國版有無分別?
如果2者應該揀邊個版?
aeoncity個價喺demo定新貨嚟🤔
有無人對唱K機有研究?
事關老母大人想買個唱K機,研究過佢得紅白/3.5插頭 用hdmi會delay
上網睇過而家好似有d 細細個mixer 搭返d android 唱k app都做到差不多效果?
有無巴打指點下
想請教Marshall Woburn III 當soundbar咁用係咪唔好預期有正常立體感?

一半時間聽歌 一半時間睇劇
試到個方法,就係每次開機,都要去開關一次個HDMI-CEC (Anynet+)功能,咁就出到綠燈,都幾無奈.
單一個大我理解係麻麻 聽兩歌無兩聲道左右立體感 睇戲都係, 一個大 得個大聲 啲聲 會撈埋一齊
建議sound bar 行先
係, 本身依d就唔係for critical listen用既喇叭, 當multimedia咁睇下youtube, hea做background music就冇問題

另外睇戲佢只得2條channel點都唔會做到環繞既感覺
都係果句, 我自己覺得唔需要care, atmos既source佢出到atmos就得, 5.1佢係白燈定綠燈都冇咩影響, 反正pcm 5.1同dolby 5.1都係5.1黎
方向唔太一樣, 想要多少少低頻就s217, 不過依個range既soundbar唔好expect感受到好大既分別
最方便就成套買, 機+playback device, 咁就一定冇事
samsung自己d product code黎, 唔使太深究

Q700B/C+9500S係用入門級價錢買到質素都唔錯既成套setup, 最抵我覺得會係清貨期既Q800B/C+9500S set or Q930B/C
你指大陸版? 應該就同英國版冇分別, 依家港版先8k幾, 不如買行貨咪算, 不過UB9000依家搞region free好似幾麻煩下
想試下疊單請教下,如果用個marshall stanmore走紅白線出,會唔會無咁delay?
我都諗緊,但2手我見4千零又幾吸引
我都係主要睇番4K BD, 唔分區都OK 既
英國版都可以外掛字幕?
同埋個搖控同背面有啲簡體字硬係有d 唔聚財
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞