Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(37)

989 回覆
0 Like 1 Dislike
又未至於既, 3.1同5.1.2既分別都會有, 最簡單就加多幾舊買q930c行貨, 水貨既話仲平過a5000 tim
電器野真係冇得話出唔出事, 行貨都可以doa, 水貨係平, 不過有咩事就total loss, 睇你接唔接受到者

我部電視都水貨, 用左4年幾未壞, 抵番
無錯 普通8字頭
不過個頭(L位)唔好太長,會頂住個底

其實你買完部機 拎條線去深水埗配就得
唔該你岩岩爬文見到插頭問題,又要再諗諗 梳化後面冇插頭位
JBL係真無線後置黎,可以用既時候先拎出黎,唔使插線

如果冇電源位的話都可以考慮下
我見Carousell買2-300蚊條
自己去鴨記睇下
乜都唔識想問
990C跟嘅嗰兩個喇叭仔
聽歌係咪會好過JBL?

同埋見JBL Walt數差啲係990C兩倍
係咪代表低音勁好多?
明白,咁等我買左機先
兩個喇叭仔係後置嚟,唔係聽歌用
聽歌請用返兩聲道喇叭
soundbar一set既獨立喇叭都係後置黎, 唔關聽歌事

soundbar既power output唔代表d咩, 佢可以係max output黎, 隨時你用正常音量睇十套戲都冇一套可以reach到, 不過JBL 1300x隻sub係主流soundbar牌子入面最大單元, 量感冇一個型號可以贏到佢
智商稅, 咪鬼晒依d錢, 是但一條夠長既8字頭線都ok
明白,到時送咗嚟之後如果唔夠長,去鴨寮街配一條就算

我以為呢啲線有啲咩特別先咁貴
玄學黎講電源線幾萬蚊既都有大把, 先唔講係唔係真係有效果, soundbar都唔需要配依d玄學線啦

https://www.ikea.com.hk/zh/products/electronics-and-accessories/sound---sound-accessories/symfonisk-art-10492323
可以睇下L位岩唔岩高度, 岩就ikea最方便
估唔到Ikea呢啲線都有得買
直頭都有,佢for燈同sonos隻喇叭仔用

8字頭電源線好普及的,家電好多都係同一樣頭
10k budget 只考慮單枝sound bar 應該邊款好
請教下 我部avr x3800h有d問題
睇用fire stick睇netflix,突然呢排好多片中置無聲,人聲用左右聲道出,後置有聲

睇戲又正常
Q950a 駁住a95k 琴晚開始冇聲出 求解救
用緊Sony 電視
諗住買ht-a3000,但好多問鋪都無貨

諗緊買Sony ht-a5000定Samsung Q800C

定買其他?$5000 budget
過咗保未?
setup入面做calibration ,中置有無聲?
中置work既, 睇舊戲以至dolby atmos果D都有聲
但睇動畫芙莉連,進巨, 綜藝就無聲, 禁info制source同speaker都有齊5.1
google左有D人都有呢個問題但冇明確解決方法
放假試下再run一次audyssey
唔嫌麻煩就reset,之後又頭setup過
想問下samsung q700B/C 同denon s517 其實係咪差唔多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞