Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(37)

989 回覆
0 Like 1 Dislike
唔會, 向耳仔方向擺就得
我見網上好似話真係冇乜分別
但係AEON City冇貨
想問下sony電視係咪搭返sony soundbar會好d?
依家有條弱雞s200f
換a3000/a5000唔加sub woofer係咪唔會有好明顯提升?
同級又有無其他好選擇?
利申: a90k
唔該巴打
無關係,睇post 頭介紹
想問 Samsung 930b/c 有冇人試過 rear speaker 用 front surround mode (即係放soundbar 兩邊)? 效果同冇加 分別大唔大?

另外,諗住睇戲時先擺後置,想知斷電再駁番 係咪可以自動connect?係咪要做番一次 auto-tune (spacefit?) ? 做一次要幾耐?
Gimmick…
擺前面唔可能做到 擺後面一樣既surround 效果…
我明,但因為後面無位長擺
如果front mode 係無乜效果嘅話,直頭睇戲先拎出嚟算
正常 開機插電會自動connect
大不了到sound bar 同後置 一齊開關電一次
front surround根本唔係surround, 你預佢只會大聲左, 冇意義的

放唔到後置的話考慮JBL吧, 唔使咁麻煩插黎插去
冇需要跟牌子, 如果去到a5000個價既話直接入q930c吧
想問下 巴打 之前sony 電視連samsung soundbar 可以用電視遙控控制soundbar 但呢幾日插左其他野後 突然fail 可以點解決?
無位擺對後置...
同埋q930c對我黎講長身左d
如果想要d短身d既話其實係咪得返
Bose Smart Soundbar 600可以揀?
唔該巴打
請教吓$8000樓下筆直
想要soundbar連重低音、實體無綫後置喇叭
如果駁LG b2 嘅話,有冇話一定要用返LG soundbar會好夾啲?

有冇咩性價比之選
水貨三星Q990C, $5480
想問lg sn4 係咪垃圾
同我搵緊2手 最好一條過 s217 同有邊隻
有冇推薦邊度買Samsung 水貨?
盛..澤
Omg 以為佢淨係做電視btw師兄好似都係電視post常客
我係電視post樓主
當年我買電視都係你答盛澤正呀
幫到你哋就好
最緊要用得開心
想問下意見,因為地方唔夠,所以想搵一條過既sound bar
想問問 Bose SoundTouch 900好唔好?
平時主要打下機,聽歌,少睇戲
同價位仲有邊款推薦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞