Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(37)

989 回覆
0 Like 1 Dislike
Wow 實力既表現
不過成4千幾蚊一對, 買番對正正常常既active聲會好d, 雖然hdmi依d功能就欠奉了
最緊要自己用得開心
JBL由上代開始都係行無線後置

有budget最好上埋bar 1000, 佢對後置有埋upfiring driver, 包圍感會再強d, 隻sub就800, 1000同1300都一樣係10吋
唔係好明, 點樣冇左背景聲, 你搵唔到一個source可以重現到個問題的話好難估
想問JBL 1300 同 boss 900 + surround. 大家會點揀
有冇front height 細喇叭+掛牆架推介?
預$2500樓下
買左s60b
電視揀左Q-sym 電視都好似無聲咁 同淨soundbar 岀聲無乜分別
係咪有其他野要set?
無事了
要幾細? satellite speaker咁細?

ca minx min 22, eclipse td307, mission m-cube, elipson planet m
依堆全部二手都見過
JBL 1300, 有冇sub差好遠
長度10吋以下
驚買完掛唔到牆,而家個喇叭只有一個非螺絲窿位,只可以水平掛牆,做唔到tilt down
如果Bose 都加埋sub 呢,係唔係都係Bose 會高一皮
BOSE對後置冇upfiring driver, atmos效果會弱少少, JBL整體低頻量感會多D, BOSE就各方便都平衡D, 依樣野就要睇你岩唔岩聽

另外就係BOSE 900既software方面之前都有唔小問題, 唔知依家有冇fix到
直接買atmos enabled speaker掛上牆, kef q50a, mission lx-3d, dali alteco, 再細D就用satellite speaker好過
謝謝
咁樣聽落JBL 性價比好似都幾好?Bose 成set 加哂應該仲貴d
Polk es10
我想問我個Q930c,兩個後置喇叭有藍色燈閃閃下

發唔到聲,可以點算?
RESET左, 完
因為一早有一隻,同用開apple tv. 反而轉用soundbar system 對我好似要另洗一筆
睇中左Samsung q990b/c 但太大條
用晒成個電視櫃,有冇其他同level 既Soundbar 但又短d 既suggestion ?
咁的話就值得去馬
4支邊到有得試
各位巴打我想整套5.1嘅音響睇電影為主,筆直2萬左右,新手唔係好識,可以唔可以幫手睇睇有咩可以改
我依家睇咗:
LS50 Meta
Q650C
Kube10b
Q50a
差部擴音機唔係好識揀
你上面淨係喇叭連sub 都差唔多 2 萬啦wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞