Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(37)

989 回覆
0 Like 1 Dislike
呢到街價加埋$18500左右,尋日出咗去睇
部M諗住DENON AVC-X3800H,2萬5左右
Q50A 做後置?點解要atmos做後置,Q150夠曬做
我本身諗住係囉,巴打建議買對Q150做後置?
見凶宅HDT-S217同LG SN7CY做緊特價,邊隻會比較好?多數用黎打機同睇戲
但礙於土地問題,唔想買跟Sub仔既sound bar
想問下 Denon S517 同 Samsung S800b 比較係唔係 S517 好啲?但本身想要薄身少少,仲有冇其他推薦?
2k左右有咩推介
sony ht a3000 可以考慮下, 賣緊2380
唔得啦, 又要短bar又要同level做唔到
LS50 meta做LR的話唔建議用Q650C做中置, 二手收多隻番黎做中置就得, Q50A係atmos enabled speaker, 唔係唔可以做後置既, 不過唔特別推薦, 你有位既話直接收齊5隻LS50做5.1都冇問題

另外二手市場勁多LS50 META, 唔介意既話其實慳好多
avlife優惠問店員, 從來都唔會睇面價

如果冇SUB要好少少效果既話不妨睇埋S60/S61B
要去到s800b咁既size就真係冇其他可以簡, 不過放到s517的話我會簡s517
咁呢set 定HW-Q930C 好?
表現上Q930C > 年度組合, 不過差距好微

CP值計當然係年度組合抵
用緊samsung qn90c 電視櫃只夠放105cm樓下既soundbar 大約3k左右budgut
睇中Q600c 同lg sc9s 邊隻好啲
加一千幾可以買到 A1H
A1應該加返曬價
X3800H 公價7千之嘛, 佢2萬5係喇叭連AVR wor, 點買A1H...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞