Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(37)

989 回覆
0 Like 1 Dislike
如果係咁 我可唔可以usb/hdmi連ps5去soundbar出聲
而家用緊隻pebble usb ver. d聲好難聽 所以想換隻好少少
可以,只要soundbar有hdmi in and out,不過咁樣用soundbar passthrough就會犧牲左hdmi 2.1既功能,暫時今代soundbar既passthrough都仲未好完整。
定係我入隻audioengine a2+呢啲有usb in有bluetooth嘅speaker 直接駁ps5同switch會好啲?
都可以的,反正你原本aux out都係stereo,唔用usb咪3.5 to 3.5出聲,同埋隻野都係1k好平,再貴少少可以睇埋iloud mm用3.5 to rca
無插其他野啊, 淨插左電視, 不過reset多次呢2日又好似正常返啲
求推介 5.1.2既soundbar
聽歌為主 偶然睇吓戲 人聲想出啲 把聲唔尖
Q800C 係咪最好?
主要聽歌就買番喇叭啦....

要soundbar的話試下sonos arc + sub + 後置
咁就用住先, 因為水貨真係壞hdmi的話都冇辦法, 順便升級
Sonos out budget
有冇邊個牌子比較接近我嘅要求

唔該晒
如果SONOS都out budget, 咁除左CP值之王samsung都冇咩可以簡
想問下q800b買左一年左右 啲聲好唔穩定 時清時曚 係咪有污糟野塞住左? 🙏🏻🙏🏻
升左2,3個月ja 再係成日咁就問多次盛..澤
已入手裝埋 多謝推介
本身用緊Sony 電視 x9000g
有無朋友試過將電視同soundbar 聲分開出?
想問吓旺角有冇邊間推薦試soundbar
SOUNDBAR有冇更新FIRMWARE
嚟緊會入A90k 聽聞音質都唔錯 本身有個marshall acton iii喇叭 如果駁落電視度會唔會浪費咗?
又真係未試過, 不過岩岩襟左都無野更新, 但呢幾日都好似幾正常, 再斷先算
啱啱放咗隻雙聲道喇叭
打算嚟緊換soundbar, 想要有無線後置加強返立體聲要嚟睇戲
電視用緊LG b2

有冇8000樓下筆直推薦

依家屋企仲有隻kef kc62 放咗係度
唔知有冇機會可以用得返
係咪有少少時大時細聲,人聲特別明顯?
一碌過 ambeo plus 10380 算唔算抵買
三星 S800B 送埋一對後置好啲定係S517好啲呀
大家價錢都一樣
唔該晒
Q990C
今日去聽過S517,原本想入手,但個sales 話經常有斷線問題,之後佢推介我q700c,聽落又幾好,我用sony 電視,如果係你哋會點揀
之前有巴打講 睇你會唔會加後置
唔會就S517 會就q700
係 但係係咩聲都係咁 唔只人聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞