Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(37)

989 回覆
0 Like 1 Dislike
s517 爭少少放唔入兩隻電機腳中間 (差唔夠 1 cm )

想請教一下差唔多價位仲有咩 sound bar 可以推薦下 … 3 千樓下都 ok

Denon 個 Home 550 CP 值高唔高? .. 謝謝
Beam 2 日馬好吸引
用lg c2 既話

係咪配sc9s 好過q800c?
q800c
Q800c+9500S
S60b 同 S61b 其實有咩分別? 淨係顏色?
見啲網唔同價, 但又好似無分別咁
想喺房加套soundbar 玩下,990會唔會大聲得滯,定係800好d
有特價返?
屋企人唔受得低頻
太勁都冇用
唔會, 最低音量唔關型號事, 因為有volume可以較, 反而係最大音量先有影響
顏色唔同only
抬高佢啦, 去12蚊店買膠墊work唔work?
電視大細其實愈睇愈慣, 65"唔算好大, 距離1.7米都可以, 我依家65" viewing distance 2米4左右, 如果要換我會直上85"
sub level可以較 主要係大單元可以潛得深d
其實得80尺左右,邊隻比較好
80尺其實咩型號都可以,睇你想要咩效果同有幾多budget

經濟之選都係avlife q800c+9500s/q930c
係 wo … 索性抬高佢 … 多謝巴打 …. 我睇下電視機同個檯面中間有幾高 … 夠位就墊高條 sound bar
主要用耳機,不過有時唔方便戴耳機會用soundbar,但張枱位置有限,只放得落長度55cm以下既soundbar,想問有咩選擇,budget 3000內
之前用緊bose solo 5, 但最近好似壞左,插左電都唔著燈,同埋會有啲低頻既嗚嗚聲
唔需要subwoofer,岩岩google左少少,發現好少soundbar短過55cm
暫時睇到roku streambar同sonos ray應該放得落,呢2隻揀既話sonos ray係唔係好啲?
有冇atmos 5.1 soundbar 係短過100 cm
攝唔倒落sony電視兩隻腳中間
連sony自己條 A5000 都長過...
升高個soundbar 又會遮咗電視...
唔好意思做伸手黨,想請教大家
電視用緊sony A80J,睇netflix、Disney+、youtube為主,咩都唔識,想入條入門soundbar,係咪S517最推薦? 唔該晒
Denon 550突然完全無聲,保養一月過咗
所有output 都試哂都無聲

而家話要托去長沙灣維修先磅550,零件有壞再報
有冇人整過?定買條Q800B 算數?唉
我見q930 同埋q990都係差千幾蚊
如果我廳仔細細百幾二百呎
係咪買q930就可以
有budget就唔差果少少, q990c隻sub係唯一一隻有passive radiator既sub, 雖然幫助有限不過都好過冇咁
仲要比錢先check...直接升級算把啦, 除非你好鐘意支550想繼續用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞