Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(37)

989 回覆
0 Like 1 Dislike
想問一問隻 sub 仔唔想就咁擺地下, 想搵嘢墊一墊先放佢 … 想請教下可唔可以就咁擺係膠地氈或者宜家果 d 戶外地板上面? Thanks
唔需要
去ikea日本城買啲膠粒墊高四隻角
再減的話真係完全唔需要考慮再低階d既soundbar
唔知你咩sub, 因為唔同subwoofer既腳都唔同, 最低限度要求係令佢唔好郁

平既可以用12蚊店膠腳, 冇budget limit既可以睇#3
抆晒其他hdmi device先, 只係插soundbar, 電視同soundbar都reset再試, 如果冇事就係其他hdmi device有conflict
唔需要再買sub, 佢原本已經有隻細subwoofer
想請教下巴打們 budget2000 係房用唔多位 要駁ps5+switch 經隻電腦mon出 (VG289Q1A得hdmi2.0x2, 3.5mmx1) 應該揀soundbar/speaker好啲 ?
有諗過s217 s517個subwoofer枱底未必夠位擺
Bose 900 定 q990c 好
謝謝
好的 … 感謝
想問下Samsung 果個電視+Soundbar 一齊出聲
是咪只限用Samsung Sounbar?
係 仲要睇model
舊啲既電視無
YES
咁想問下Samsung 有無剩Soundbar好用?
什麼叫剩soundbar

單體式一件過?
一件過,無位放sub仔
s60B S61B
多謝Ching
順便問埋如果考慮埋 Soundbar + Sub
Samsung 有冇推介?
Q800c
-AMBEO- Soundbar | Plus
據我認識, mon係唔會有hdmi out wor, 你sure個mon果兩個係hdmi out唔係hdmi in? 定係你想用aux out? 咁樣的話只會得番stereo, 如果係咁, 你又冇要求是但買對平平地既speaker食aux in咪算
q990c
單bar可以試埋sonos beam同sonos arc, q-symphony可有可無, 唔會係考慮因素之一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞