Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(37)

989 回覆
0 Like 1 Dislike
最慘屋企無位放
我smart tv係三星牌,買左sony soundbar,但唔work,退款。

想問三星電視係咪最好買返三星sound bar? 如果係又有咩選擇?2-3千港紙
ARC 2 幾時出?
新手求問
definitive technology procinema 800 + denon AVR X250BT

依套野放屋企搭Samsung Q70C夠唔夠做

日常打ps5同睇戲only

同埋想問下上面個喇叭+擴音加埋3780係抵定唔抵 唔知市價 搵price好似貴好多 唔肯定有冇比人水到
呢個價買啲sounndbar連超低音好過
我都係打機多
打機冇低音炸包你唔爽
巴打嗰套procinema 800係5.1都有超低音,如果講聲音效果,呢個組合係好過3千幾嘅soundbar。同埋揀soundbar無加後置就一定輸俾套5.1。不過巴打就要考慮埋接駁同埋拉線,soundbar就煩少樣。另外,部X250BT 2018年款,有心玩amp就買部新amp,再配套2手5.1喇叭組合。
我講得唔好 其實係兩舊野加埋買左3780 新貨黎
即係amp+5.1喇叭
因為新屋裝修完先買 唔知夠唔夠用 同埋想知依套野一般係賣緊幾錢 我見套喇叭好似好貴咁 所以有小小懷疑
部amp應該2千樓下,套5.1二千就真係平得滯
你喺咩鋪頭見到呢個價
我LG電視配Samsung soundbar又冇問題,真係睇機款
我係bowers & Wilkins 個Facebook page到睇到 跟住上左去佢地尖沙咀鋪頭買 我估唔會流掛?
C3 有冇邊部soundbar 夠做? 唔知買返LG 會唔會兼容性大啲 感謝
[
咁就無問題
250bt唔support Atmos 好似
部AVR 上X2800好啲
通靈?
你點知佢講5.1

5.1咁嘅價又平喎
你至少俾型號出嚟,太舊無 ARC回傳 ?
用光纖駁多數都ok,但無得用atmos
我真新手 我手上依批野我都未知要點搞 應該唔會升級住
我估個位師兄好有心直接幫我search我前面講個兩組野
型號:QE55Q65AAU 三星
我都search咗
但得對喇叭
Pro cinema 800唔係5.1 組合咩?

嗰位巴打應該講呢set,海港城間sound united做緊特價
5.1 喇叭就算support atmos 都冇用但amp 方面畀好少少唔係壞事,如果時機可以的話都叫做預留到升級空間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞