Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(37)

989 回覆
0 Like 1 Dislike
step 巴 幫同事問 $7000 55吋行貨電視有乜好推介
錯post sorry
之後會開始成日宅係屋企,搵下Netflix 有咩doby atoms既戲黎睇,我當年入左930b都係咁
無啦啦會無左聲, 如果本身顯示到hdmi..咁可能揀wifi就有返聲, 但其實都係插住條hdmi線
如果本身已經wifi但無左聲, 咁就可能要揀返電視聲, 就算仲見到wifi比我揀都會跳返去電視聲
前2日就要跳去wifi先有聲, 睇下幾時又斷過, 但都reset過2,3次..又無野update..唔明點解插住線都會咁..
KEF 隻新sub好抵屌
12 吋先7000
(街價會再平啲)
依幾日會覆慢d, 又番左鄉下

食早餐有jbl聽

琴日行左yodobashi都冇咩野買
㗎仔好鐘意JbL 4 系
買咗條Samsung Q990c
已經用咗eARC駁Samsung 電視
但係隔一陣會疾一疾
有冇巴打知係咩出問題
係咪應該call support嚟睇睇
設定有冇set用eARC同音效set passthrough?
$6-7k 價位Q990C 係唔係性價比最高
追唔到930b尾班車 已sold out
Ching想問下 Q930c分別大唔大
見差600蚊到
講L中哂, 係咁搵有Dolby Atmos 既戲黎睇
最衰Netflix 好少Dolby Atmos 演唱會果D, 我覺得睇concert 好正好有現場感
本身冇set
而家set返試下先

但係佢唔俾我揀passthrough
Samsung電視好似要播緊dolby野先轉到,平時電視format係PCM
開個串流平台任何一套戲都應該有dolby 5.1, 播緊個陣set
同埋好似話開atmos都係要播緊atmos嘅野先再係setting度教
而家lg 送果套soundbar 係咪廢的?
lg soundbar gx
咁薄就唔好幻想會好好聲,你當係有subwoofer 嘅電視喇叭啦
https://m.youtube.com/watch?v=H2GYqorR_Jg
2-3千budget 有冇soundbar推介
電視用,多數都係打ps5 睇netflix
想請教下如果買Samsung q930c,
可唔可以用返Samsung 舊款低階 HW M360個sub
取代q930c個sub?
唔夠位放新sub
唔好意思咁多位C兄,我啱啱買左條SOUNDBAR(第一次用),唔知點解駁TV個時,每次開機個音量都會自動變做30,以前未用SOUNDBAR前我地較15度熄機,第2朝起身就係15度,而家下下都變番30,朝早起身會嘈到小朋友,希望大家可以幫下手了解下點樣可以調整到跟熄機個時個音量度數。
型號係OXS S5 Dolby Atmos® 3.2.1 Channel soundbar 一體式家庭影院音響
唔得,soundbar冇得分開
個sub擺埋一邊係地下或者梳化隔離之類都冇位?
我睇緊s517(2022年左右出)打算hktv mall加信用卡買
想問hktvmall 係咪有vip星期五買就有95折 有無話限咩商品
買左BOSE 900 覺得啲聲唔太掂..
想整套7.1 , 有無介紹?
仲以為可以用佢個link功能連落舊sub到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞