Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(37)

989 回覆
0 Like 1 Dislike
正常係全線, 有興趣打落去問就得
adam做reference表現唔及neumann, 反正都係用dsp玩音色, 簡隻再中性d既可玩性高好多
暫時冇新消息, 依家A9咁平, 直接A9好過
想一條過搞掂
但 唔用 Sony電視 phantom 中置聲真係OK ?
你接受到個表現的話冇問題, 建議你上SONY同場比較下兩款
LR正常擺法既話, 其實都叫做可接受, 當然未算最理想

不過A9比A7000單BAR既環繞效果好太多, 只係兩者選擇, 相差果千令蚊, 我會比埋佢
另外A9強項seperation, 單元大過soundbar, clarity都好唔錯

可惜既係連線問題, 有人話冇事, 都有人話仲係唔stable
想問下q800c附送嘅hdmi線係咪2.1來的?
如果接駁s95c電視需唔需要再買條靚嘅線?
同埋如果玩PS5嘅,係咪最好又有條線駁落soundbars度?
第一次用soundbars,完全唔識得點設定
網上爬文又唔太見到啲模式有咩用
麻煩晒各位巴打了
應該就唔係, 最理想係ps5用hdmi 2.1直插電視hdmi in, soundbar用番原裝果條hdmi, e/arc port插電視e/arc port就得

你可以逐個逐個模式咁試, 睇下自己鐘意邊個既聲音多d就ok
我都係好驚連線問題
9k玩新野都吸引,又驚佢失驚無神話出下一代
請問 denom S517 定係 Samsung q700c 比較好呀
唔該巴打
返到屋企試吓先
4月換電視LG C3,上網見到d片配番LG SC9S,可以夾埋電視一齊出聲,請問好唔好?
定係買其他soundbar,得soundbar 出聲既話,分別大唔大?
想請問samsung 電視配samsung soundbar 應該買邊款好? 對聽覺冇要求,只係想方便藍牙駁電話
上個月買左ambeo mini
開心使用中
細細枝的確慳位
屋企條Denons217用左大約3年突然打左柴,
想請教下師兄, 如果無位擺後置喇叭,budget大約3K左右,係咪暫時Q700b性價比最高,主要YouTube & Netflix
有筆直可以加佢隻sub 不過真係幾貴
有隻sub,睇戲打機差好遠
最近想入sonos arc
但又好似就嚟出arc 2
等唔等好呢
如果6000budget 下( 水貨行貨都得), 係咪性價比都係最好呢個組合?
如果同Q990C比呢? 效果差得遠唔遠?
最近見佢水貨貴返d...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞