Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(37)

989 回覆
0 Like 1 Dislike
睇#3

無限budget可以trinnov前後級加任何你鐘意既speaker&sub, 平平地50令萬夠做
s517之前有巴打報過avlife唔使$2000, 自己問sales
依d不知名soundbar有bug係絕對唔奇怪, 睇下manual有冇咩setting係關volume事

接駁都係tv earc/arc to soundbar earc/arc, 電視set番hdmi audio output就得, 唔多野要改
唔可以, soundbar絕大部分都只可以用特定subwoofer
依支野已經跟電視送左好耐, 你當電視喇叭既清晰版咁, 環繞效果就唔好諗了
係, 其他牌子依個價買唔到全套
因為個樣都幾靚, 餐廳都係用黎播下background music, 不過4429個價都唔平, 家用就未必簡佢了
唔正常, 電腦用就正正經經買對active speaker算啦, nearfield用soundbar都冇咩環繞效果可言
電視駁xbox擺床尾用
唔大, 今年同上年既型號主要改變都係software野

不過sold out就冇辦法, 睇下q930c有冇得r下折
香港4312m2 同4306都好撚貴
嚟緊搬屋,想請問Denon S517 定 Home 550 抵玩啲?
其實Subwoofer係唔係放sofa附近都可以, 唔一定需要放係前方?
另外Samsung需唔需要等埋q930d, 定係寧願平啲入返q930c性價比更好?
唯一亮點係 HDMI 2.1,講緊只有 Q990D,其他Model無份
JBL d細書架唔算好吸引, 香港既二手價都叫平, 可以入二手玩
s517係以multimedia為主, home 550偏向聽歌, 但係如果聽歌我會推薦用番喇叭
想問9500s邊度買行貨會抵玩d?
下代都仲係主要以software改進為主, 除左巴打講既q990d hdmi 2.1 passthrough之外, 硬件上暫時冇睇到有咩好大既唔同

CP值行先我會用特價買今代
都係price.com睇之後試下R唔R到平

9500s要最抵都係買q800c set, 同埋都可以睇下有冇人放二手
多謝解答!

如果有Budget, 直上HW-Q930好定買返S517性價比高啲?
想請教下av amp既問題
手上有成set jbl 4306 + 530 + 520
想話update 下部av amp
請問一萬咁上下有乜好選擇呢?
感覺好似得Denon x3800h比較適合咁
一萬可以入x3800h再買埋dirac live, 如果想mij的話就x4800h
當然q930c既表現會好過s517好多, 想cp值再高d既話可以考慮q800c+9500s set
麻麻, 佢只係一支3.0既soundbar, 5千幾買bose 700的話買q930c成套好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞