Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(37)

989 回覆
0 Like 1 Dislike
買samsung s90c送既q700a 如果係avlife tradeoff唔要 折現計1200蚊
要呢千二蚊然後買s517好丫定照用q700a好?
有後置好啲
琴日日馬入手左 beam 2, 42xxx yen
最後買左990c
唔該晒各位
攻頂 good
恭喜
試咗D+同netflix自家劇/戲先,之後就睇你打唔打機同睇唔睇4k blu ray了
等部PS5 pro 出先打番
想問下你地講緊既coupon係咩coupon?
如無意外都係商場coupon, 留意下apita
照用, s517同q700係同level, 如果你想升級的話就trade吧

可以考慮q800c+9500a年度組合
如果你要既係聲音效果, s系除左冇位擺之外都唔會選擇
之前答過好多次唔再詳細答了, 主要都係單元分別, 同埋subwoofer加左acoustic lens, 有budget就直接上q990c唔使考慮, 冇既話q930c都已經表現唔錯了

係, q800c加後置係q930c下位版
依個budget都係s517同q700c之爭
冇咩特別點 只不過將後置變左頸枕, 都係果句, PC用要咁近距離聽, 仲要好明確分到LCR聲道加REAR既環繞效果, 唔係咁易

另外依d不知名牌子9成9都係大陸野, 你search下rayleigh labs就知
最後$1880係生命買左s517
抵玩, 玩住先之後再慢慢升級
又平咗
本身2080,用左兩張uny $100卷
巴打
samsung soundbar 多唔多鑊氣?
主要考慮緊行水貨 990c
有phantom ii 95db能唔能夠代替到soundbar,因為啱啱買電視送咗條HT-s2000。

諗緊好唔好再買多隻phantom ii 95db湊夠一對做立體聲嚟代替soundbar, 送嗰條就放岀去咁。
有Phantom ii 梗係買一對,好好多
屋企唱K用應該買咩喇叭/soundbar?
對音響咩都唔識
淨係(準備)有部果d大陸幾合一唱k機
Ching 點解咁平可唔可以指教下小弟,感激
佢折實$2080,uny做緊每$1000減$100
本身買左X90L有張$100卷淨
Soundbar個到先比$1000,換左張$100卷,再加埋本身淨低個張卷,total $200卷去找埋尾數$1080
收到晒,謝謝ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞