[激鬥]當世四大天王︰黎郭劉張

960 回覆
304 Like 8 Dislike
阿lam再快係咪就係日記

如果佢仲有得出場,到時就知。

林子祥同Eason合唱過 十分十二寸

https://www.youtube.com/watch?v=vwQQU5_Mifk
當年玩殘倫伯
個女人係?

沙莉喎!

會唔會有埋佢宿敵憶蓮

憶蓮會唔會係慧琳庵嗰邊嘅前輩

憶蓮屈機
唔通佢先係灰袍客
灰色

突破盲腸

歡迎進入尤奇的思考領域!

林憶蓮同陳慧嫻雖然係中學同學,但係係超級死敵,所以一定唔係仙女庵

但林憶蓮只係唱歌好過郭富城 (同 Eason / 李曼勤 有一段距離),感染力還可,最強是跳唱時仍有不俗的氣量,是香港女歌手中梅艷芳之後唱快歌跳舞仍有氣之輩 (不計 甄妮 / 宇宙GEM 這兩個),但如果說她是四大天王的級數,那麼沙莉分分鐘伯伯勁過王菲,都是不合理
m.........有單野,想大家幫下手。

話說呢.............小弟今年書展出版嘅的小說「當世四大天王:黎郭劉張(上卷)」好榮幸入圍左第四屆香港金閱獎「文史哲類」而本人「尤奇」都同時入選左「我最喜愛作家」。

希望大家花小小時間,到以下網址禁幾個制投下票,投完票,大會仲會有精美禮品送,請踴躍支持,謝謝!

http://www.bookawards.com.hk/vote

截止日期:9月6日

對唔住呀樓主,岩岩個幾月好忙而家先爬到呢度miss 左

唔緊要啦!有心就得。

我呢d 新手都只係陪跑,不過我都會努力跑咁解je。
淨衣派仲會有邊個呢
中基的女人搵了誰去與她拍拖姐

https://www.youtube.com/watch?v=vwQQU5_Mifk
當年玩殘倫伯

如果當年網絡發達一定柒過關家姐

話說呢.............小弟今年書展出版嘅的小說「當世四大天王:黎郭劉張(上卷)」好榮幸入圍左第四屆香港金閱獎「文史哲類」而本人「尤奇」都同時入選左「我最喜愛作家」。

希望大家花小小時間,到以下網址禁幾個制投下票,投完票,大會仲會有精美禮品送,請踴躍支持,謝謝!

http://www.bookawards.com.hk/vote

唔緊要啦!有心就得。

一睇到中基歡希果段睇到停唔到,一口氣追上live
岩岩早幾日重溫Eason x 阿Lam 個拉闊,跟手出佢兩個打好正
一諗起阿lam把聲就自動轉左做極深厚嘅剛猛內力
好有楊過鳩叫show內力個隻feel

雲外看~~~~ 新生趣
唱到墮機

雲外看~~~~ 新生趣
唱到墮機

新的生趣
推!
當世四大天王︰黎郭劉張168

伊臣撇下其他人,快步走到徐瀅身前,兩人站在門前對望一眼,四手相握,一切盡在不言中。

伊臣看著她的肚子微微一笑,似在問她為何不早告訴自己,但千言萬語,卻不知從何說起。徐瀅溫柔的把伊臣的手放在自己的肚子上,柔柔的道:「臣哥,你要當爹了。」

其他人剛好來到門前,聽到這一句。

鄭中飛首先怪叫道:「哈哈哈,原來幫主早就和徐姑娘米已成炊,怪不得剛才聽到徐姑娘懷有身孕的消息後,仍可以神態自若,枉我還在為幫主擔心……」

楊妍馬上截住鄭中飛道:「無賴!別要胡說八道了。」

謝鋒也推開鄭中飛,向兩人道:「臣哥、徐姑娘,恭喜你們!」

伊臣開懷的笑道:「多謝!不要站在門外了,我們先進去看看詹老頭吧!」

眾人來到詹老頭的床前,只見他已經非常虛弱,看得大家心情沉重。

詹老頭知道徐瀅懷有伊臣的骨肉後,卻顯得很高興的道:「呵呵呵!小乞丐,想不到你除了武功了得,咳咳,連這方面也如此厲害,頗有詹老頭年輕時的風範,呵呵!」

房中的女性,包恬徐瀅在內,皆聽得粉臉泛紅。

伊臣還未回答,鄭中飛就代答道:「我們丐幫的大好男兒,當然厲害。」

楊妍暗罵一句「不要臉」,詹老頭才道:「咳咳咳!不用擔心我,詹老頭定會撐到孩子出生那天的。」

伊臣勸道:「詹老頭,別說不吉利的話了,你定會長命百歲的,快替孩子想個名字吧。」

詹老頭道:「呵呵呵!是男娃還是女娃都未知道,怎樣改呢?」忽然雙眼一翻道:「呵呵!對了,如果是個女娃,我倒是想到個名字。」

伊臣喜道:「哈!這就好了,快告訴我,叫甚麼名字?」

詹老頭道:「叫伊康堤吧!咳咳!」

伊臣道:「哈!好聽。但詹老頭怎麼突然這麼快又想到?」

詹老頭眉飛色舞的答道:「呵呵!其實不是詹老頭想出來,話說當年在鑄劍谷內的一個優美的堤壩前,我和黃谷主在暢談天下武學。我見他對衣飾服裝都非常講究,於是笑問他,男人大丈夫,那有像你這麼愛裝扮呢?」

眾人中,除了徐瀅,大都認識鑄劍谷的黃大文谷主,都同意他是個非常熱衷於打扮的男人。

詹老頭續道:「之後我跟他說,如果他生個女兒,定會把她扮得像個小公主一般。他卻答我,他不打算生兒育女了。不過如果生個女兒,定會叫她做「康堤」,取其健康和美麗堤壩的意思。」

伊臣道:「好吧!如果生下來的真是個女娃,就叫伊康堤吧。」

詹老頭道:「呵呵呵!好!孕婦不能站太久,你們去休息吧。」

之後,眾人也安頓在徐瀅三叔的大宅之中,因為知道星華派的人到處找尋他們,所以他們大部份時間也留在屋內,就算要外出,也會喬裝一番,以免被人認出。

楊家三姊妹輪流照顧徐瀅,等待著嬰孩的誕生。

如此過了十天,鄭中飛總算功力盡復,剛把伊臣叫到後院,好活動一下身手。

楊榕卻跑過來叫道:「臣哥,孩子要出生了。」眾人馬上趕到徐瀅的房門外等候,穩婆已經在房內忙過不停。

終於,在二零四年十月四日伊臣和徐瀅的女兒出生,取名為伊康堤。

佢地一齊開過拉闊,好正。

真係好似兩大高手對決咁!
個女人係?

沙莉喎!

會唔會有埋佢宿敵憶蓮

憶蓮屈機
唔通佢先係灰袍客
灰色

突破盲腸

林憶蓮同陳慧嫻雖然係中學同學,但係係超級死敵,所以一定唔係仙女庵

但林憶蓮只係唱歌好過郭富城 (同 Eason / 李曼勤 有一段距離),感染力還可,最強是跳唱時仍有不俗的氣量,是香港女歌手中梅艷芳之後唱快歌跳舞仍有氣之輩 (不計 甄妮 / 宇宙GEM 這兩個),但如果說她是四大天王的級數,那麼沙莉分分鐘伯伯勁過王菲,都是不合理

憶蓮同沙莉當年都算係鬥得難分難解啦。
個女人係?

沙莉喎!

會唔會有埋佢宿敵憶蓮

憶蓮屈機
唔通佢先係灰袍客
灰色

突破盲腸

你講起先記得出左羅文,未出佢老友甄妮

羅文都已經係回憶先有得出一野...........
淨衣派仲會有邊個呢

仲有邊個歌手會同林祥有關呢?
中基的女人搵了誰去與她拍拖姐

中基的女人係指邊個?

當年玩殘倫伯

如果當年網絡發達一定柒過關家姐

睇完,係柒左,不過遠遠未到關家姐個level 啦。

同埋倫伯當年好靚仔好型喎。

唔緊要啦!有心就得。

一睇到中基歡希果段睇到停唔到,一口氣追上live

謝謝!
岩岩早幾日重溫Eason x 阿Lam 個拉闊,跟手出佢兩個打好正

係,兩個唱功都好勁。

所以一定要出阿lam
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞