30歲以後好難keep 住身形體重

759 回覆
87 Like 354 Dislike
長期瘦底
呢啲有啲關基因事
食飽飯落街躝半粒鐘都懶就抵肥啦
咩油?
係㗎 一係賴年紀大一係耐冇時間
有啲30幾歲咋嘛 就已經話自己年紀好大 好容易攰…之後再喺IG度share啲meme話自己已經老啦 開始懷舊90年代嘅風光…etc

屌但係一講到去食仔食女去旅行 就即刻好生猛

都係嗰句 無論進修定做運動 都係睇你有冇心 你有心嘅 無論你返咩工都好你都一定有時間去做

冇心嘅 比你就算有好多時間你咪又係碌連登上YouTube 打機 跟住再叫春話冇時間

我就自問真係好健康嘅 甚至我阿爺而家九十幾 雖然年紀大 但係頭腦好清醒 對答自如仲識得講笑 日日朝早晨運

所以好多時真係忠言逆耳 如果你直接一語道破話佢哋懶閪 佢哋會更加反感添

由此可見點解咁撚多濕鳩運動課程咁好搵 就係因為香港好多鍾意自欺欺人嘅人

唔好話我以偏概全 根本好多上堂嘅都係為咗post IG 好快又會再放棄唔上堂 無限輪迴 調返轉有心做運動嗰堆 自己落運動場跑步又好去公園又好 唔使搞咁撚多
會架咩
飲食均衡呢part
可唔可以講下你均衡既標準係點
有冇計每日tdee?食幾多%蛋白質同carbs?
手腳瘦 有肚腩仔 係咪睡眠不足引致
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞