30歲以後好難keep 住身形體重

759 回覆
87 Like 354 Dislike
都啱嘅不過帶氧消卡路里一定係好過重訓

而家啲半桶水教練日日水人去重訓增加TDEE,但其實一年增加嘅lean muscle mass極有限,TDEE加條撚咩
好撚癲 好多人乜都唔識係到廢嗡害人
見黎青龍講一句果糖傷肝就無限上綱生果都唔食得
佢地連脂肪肝主因係咩都唔知就瀨落果糖到
生果朝早食啦
正常點文職點都唔會有3000
又為食又多多藉口 抵你喝水都肥
依到都好多尖撚叫人増肌
人地都冇話要變大隻
仲未計你做尖要做得岩無師自通都唔係易
我冇人教睇youtube都做左兩年先知好多都係錯
我一星期食3餐
仲KEEP住好瘦
3000可能好多職業運動員都未到呢個數
我冇話唔食得,我只係嘗試指出佢話年過30 好難keep 既原因,佢咩都冇講淨係話自己夜晚食生果,咁都有機會係真係因為生果
一個正常人雪好D雞胸肉
要食果時連埋西蘭花同生雞蛋打成汁飲就得啦
要電/媒氣煮/食外賣=比智商稅
咁你又誇咗,180高正常身型男性,基礎都2100-2300,職業運動員嘅訓練練六個鐘點都過3000啦除非你打桌球啫

我都想18去13
利申 有飲酒 但唔算多
可能籃波 ruby大隻d唔同
足球d人削d要靈活d 真係未必使
沙拿同d青訓講麵包唔可以每日食多過一塊
點去到3000
叫人增肌有咩問題,咁要增加同維持高tdee,增肌係其中一種有效方法,就算1年加唔到幾多都好,咁5年呢?10年呢?你做兩年先知錯,咁係你自己on9唔搵教練,咁咪要用時間同風險去填補唔夠嘅知識(利申我都係on9自己摸)

減肥唔係一個短期program,而係一種健康生活方式帶俾你嘅副產品
排骨好肥
脂肪高
白飯又係精緻澱粉質
會唔會多番少少蛋白質好啲?
外面茶記你食咩餐?多汁又死
你係咪有咩誤會, 我剩係係 #106 講咗一次 "但係", 但係係但我自己,
唔係反駁意見, 然後 #305 講咗句 "晚餐唔係啦, 多數湯粉麵, 干炒牛河可能真係個日超級飢餓先食 ", 呢吓唔算反駁, 只係明言清楚我點解食干炒牛河

#107 我有接納人地既意見, 重""

其他既我就係同大家交流居多, 冇乜點反駁, 都係佢地叫我減脂先,
我就 #310 Why not Both 乜乜乜,

又或者有巴打叫我戒宵夜, 咁我咪話餓住訓唔吖清, 見 #307

咁樣都睇唔過我眼 我唯有一射以謝大家,
今晚有冇起機建議, 我會接納
點會唔使體能訓練跑幾多步你知唔知你覺得削係因為佢哋嘅肌肉側重下半身,對腳啲肌肉可能踢得死你同我

仲未計埋其他練technical 嘅消耗,你講得職業,每日嘅工作就係運動,你每日做5-6個鐘運動嗰6-700卡路里真係基本
你有冇睇架, "夜晚三晚 part time 洗碗" 我有付出勞力架老細
個個想做尖? 淨減肥唔得
爭肌係有效但個個想擺咁多心力去爭肌
個topic係想減肥你地衝入黎叫人増肌做乜春
世間上係咪得一個増肌先可以減肥方法?
唔係咩好野係因為啲人落好多奶/糖/煉奶去煮姐
以我所知上到職業係唔會每日都身體訓練
建議可以三餐不變, 由分量著手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞