30歲以後好難keep 住身形體重

759 回覆
87 Like 354 Dislike
仲有咩?
其實喺飲食上做好就keep 到
營養師唔係咁講, 佢叫我食多啲
好驚會禿頭
晚餐唔係啦, 多數湯粉麵, 干炒牛河可能真係個日超級飢餓先食
咁你想增肌又食咁多就唔好諗減肥啦 一係就減左肥先 一係就繼續增 增到20咪慢慢cut返落去 之後再增過囉
訓唔著呀清
唔做運動只會係瘦到皮包骨好肉酸
唔好啦
why not both 增肌減脂一齊啦, 老啦, 冇咁多時間
你咪on9啦
如果你本身碳水食太多,用黎replace 更垃圾既碳水例如白飯同粥都ok
如果係本身既diet 入要另外加麥皮我真係諗唔到有咩好處
本身肥底
無乜時間做運動
純靠少食三分二去操制體重
減咗廿磅,去度都係明顯脂肪減得最多,肌肉都係輕微降低,keep 咗半年,營養師都話成功
大你老母陸
獅子山精神吖嘛 撈多幾份抬錢去買股票俾人割
飲食除左煮法食食材
量都好緊要 你如果一日三餐都出去食 新手好易瀨野
因為出面快餐通常勁多飯+勁多油整飽你
淨係煎蛋同炒蛋你每日做早餐都夠死
晚餐/lunch啲飯又係平時兩三碗甚至更多嘅飯
想減肥一定要有一至兩餐自己備
如果真係要一齊咁你就要食好少好少calorie deficit 喎 最多都係maintenance 應該唔係3000啦我諗
增肌啦傻鳩
越跑越流失肌肉
越少肌肉越易肥
幾乎純碳水,主打既水溶性纖維又有好多更好既來源
仲要好撚難食
咁都唔垃圾?
你岩 識左就可以keep 到

你都戇撚鳩 識唔識都知道食野同運動先係控制體重既方法啦
我覺得手臂難d
肚腩平時著衫都可以遮下
但天氣一熱要著背心 手臂肥嘅話真係好顯眼 一肥就老十年
所以點都要操手臂
你係呀mike?
排骨都肥架
咁係因為本身無乜肌肉俾你跌。。。
我都覺得其實應該要以 增肌 3% 抵消體脂 3% 既方式去做, 但係最困難反而唔係冇時間做 gym, 係好難點樣食得好又食得多, 重有休息時間又係一個難題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞