《慾望樂園》(2)

751 回覆
34 Like 1 Dislike
我都知不過真係做唔到日更,冇時間
多謝支持啊
[292]
7號打出大拋鎚之後並無停止攻擊,而係不向繼續向我揮舞拳頭,7號嘅攻擊可以話係雜亂無章,有時明知依個距離打唔中我都繼續攻擊,為嘅就係唔想我靠近佢。

雖然要我係對方咁門外漢嘅攻擊間隙中搵到機會反擊一啲都唔難,但難得7嘅攻擊慾望咁旺盛,我決定都係比機會佢好好表現先。我就不停靠步法遊走,一路閃避7號嘅攻擊一路盡量同佢保持一個對方難以攻擊到我嘅距離。

「哈哈哈!好啊終於識得還拖啦!」「都係咁樣好睇啲!」「你估我嗰個一賠50嘅投注會唔會真係中啊啦?」周圍觀眾嘅反應越嚟越激烈,似乎7號嘅表現開始滿足到佢哋。

雖然成功用趕狗入窮巷嘅方法逼得7號同我正面對抗,但係佢依家呢種雜亂無章嘅攻擊方法非常消耗體力,而7號本身就唔係一個體能好嘅人,身體為求生而釋出嘅腎上腺素亦都應該差唔多耗盡。由佢開始攻擊我起計並唔係過咗好耐,7號嘅攻擊頻率就開始變慢,心肺功能已經到達極限,7號開始彎低腰並且扯哈。

盡管7號已經依個狀態,佢依然向住我揮出頻率低速度慢力量軟弱嘅拳頭,係樂園客人嘅眼中依個係一個滑稽可笑嘅攻擊,但係對於7嘅嚟講依個係佢咬緊牙關拼上性命阻止我接近佢嘅唯一手段。

「咁快就冇貨啦?」「你依啲係咩拳頭嚟架?」觀眾嘅嘲笑聲此起彼伏,大家都不斷將自己嘅快樂建築喺一個為生存豁出性命戰鬥嘅人身上。
雖然串鳩你, 但是小妹有一直睇的
[293]
「啊哈….啊哈…」7號終於攰得停低咗攻擊,兩隻手叉住膝頭彎低腰低頭拼命呼吸。

見到7號咁樣嘅情況,如果我唔趁機會進攻就實在太假,於是我慢慢行向7號。

「啊!!!」為咗應對步步進迫嘅我,7號強行擠出體力,帶住一聲怒哮撲向我,企圖將我撲倒喺地上面之後好似頭先我對佢做嘢咁樣,騎係我身上面然後再慢慢恢復體力。

然而理想總係美好,現實總係充滿骨感。撲向我嘅7號緊緊抱着我條腰,企圖將我拖到地面。但係我只需要輕微將身體重心向前壓,7號就成個人掛喺我條腰上面,完全拉唔郁我。佢太過睇小體重差同埋我嘅防摔技術,需然以而家嘅狀況佢的確可以考慮太多。

嘅然摔唔到我,7號決定就咁樣掛住係我身上先,咁樣佢可以先稍為恢復體力。

面對眼前嘅7號,我其實有好多種方法可以攻擊佢,我可以由上而下肘擊佢嘅肋骨,我可以對佢嘅腹部使出膝撞。每一位客人都喺度期待緊我會點樣烹調眼前呢舊肥肉。為咗保持競技嘅熱度,我亦都的確唔方便乜都唔做,於是我選擇咗對7號傷害最細嘅行動。

我繼續將重心向前壓,將整個人打斜向前傾,令到自己嘅重量透過腹部壓向7號背脊,並且用手撳住7號嘅後尾枕將佢嘅頭部撳低。
[294]
冇辦法用呢個姿勢支撐我體重嘅7號好快,就開始向着地面到下去,而扣喺我腰後邊嘅手亦都鬆開咗,我隨即繼續對佢嘅控制,喺佢背脊轉身繼續佔據着佢背後嘅位置。

7號面對呢個情況本能地用四肢慢慢撐起身體,嘗試企返起身。而我就趁住佢軀幹離地產生空位嘅時候將腳攝向佢嘅腰部並且緊緊鎖住,形成巴西柔術中嘅body triangle,並且用手箍住7號嘅頸,做出裸絞嘅動作。

我依家就好似一個背囊一樣緊緊掛喺7號嘅背部,而佢無法支撐我嘅體重,再次瞓低咗喺地上面。依個時候嘅7嘅已經體力透支得口水直流,呼吸混亂,流落嚟嘅口水已經滴到我手臂上,好明顯7號已經冇辦法繼續跟住落嚟嘅競技表演。

「辛苦你啦,你嘅表現我諗應該都提供到足夠娛樂性去滿足班客人,應該唔會有可怕嘅懲罰等你,你依家可以放心輸啦。你唔使驚,我會用最溫柔嘅方式打低你,我會慢慢收緊我嘅手臂,你嘅血液會上唔到大腦,一開始會有啲辛苦,但係大概7秒左右你就會慢慢失去意識,然後輸咗依場競技表演,到時我就會鬆番開手。」我係7號嘅耳仔邊細細聲講。

7號並冇回應我,可能係完全唔明到底發生咩事,都可能係已經無能力回應我。

我開始用力勒緊7號條頸,供血不足造成嘅腦缺氧令佢好快四肢乏力,即將失去意識。

而就喺依個時候,7號嘅頸圈突然出現異響,我突然諗起黑人嘅事,以為頸圈可以注射藥物,但好快我就發現並唔係依一回事。
需然以而家嘅狀況佢的確可以考慮太多。

雖然以而家嘅狀況佢的確唔可以考慮太多?
咁係咩一回事
你全中醒目

我隻閪眼冇鬼用
下回分解

唔通係隔空電鳩男主角
係, 繼續G持
好在有你幫手
要電佢唔使咁煩
Ryan本身都有頸圈
心水清
7號要死了
有新能力
來了
[295]
當7號頸圈開始有異響嘅時候,我第一時間加大力度打算盡快放倒佢,以免如果佢嘅頸圈可以注射藥物嘅話,到時7號就會得到非人嘅力量同埋失去理智地對抗我。

但好快我就留意到頸圈發出異響嘅原因,由於頸圈就喺7號頸部嘅下方,依家正同我勒住佢條頸嘅手臂緊貼住,於是我可以透過觸覺清楚地感覺到,7號嘅頸圈正係到收窄緊。

我好快就意識到,頸圈並唔係要強化或者幫助7號,而係啱啱好相反,頸圈係用嚟殺死7號嘅。收縮嘅頸圈已經勒到7號頸部凹陷,再係咁落去甚至會折斷7號條頸。

當我發現到之後我已經迅速鬆開勒同樣勒住7號頸部嘅手臂,打算搵辦法拯救7號。

霹靂啪喇!但就喺我手臂啱啱鬆開嘅一刻,7號嘅頸上就傳嚟喉嚨粉碎、頸椎骨折嘅聲音。

我鬆開曬對7號嘅控制,連忙檢查對方嘅情況,7號已經躺喺地上面一動不動,毫無反應。7號嘅頸部因為骨折而向住超過人類正常頸椎活動範圍嘅角度屈曲,喉嚨嘅粉碎令到鮮血喺佢口慢慢流出,好明顯7號已經死咗。

而導致佢死亡嘅頸圈依個時候已經重新鬆開,回復番正常嘅闊度。

正當我呆若木雞咁望住7號,腦入面不停努力思考緊到底發生咩事嘅時候,周圍嘅樂園客人爆發出今場競技表演最大聲最熱烈嘅歡呼。
[296]
「好啊!!殺得好啊!!」「扭斷對方條頸依招我鐘意啊!」「放走人哋俾假希望,再折磨到對方精疲力竭,最後再殺死對方!好啊!依啲手法好啊。」我做依一切嘢嘅係包含咗想要救7號嘅諗法而行動,但最後喺周圍觀眾嘅眼中就變成咗我殘忍折磨並殺死7號嘅手段。

就算我清楚知道唔係自己殺死7號嘅,但一股罪惡感依然湧上心頭,雖然之前都有商品因為我嘅勝利而失去生命,例如之前迷宮逃脫競技中我嘅對手,但係我同佢地嘅競技中並無直接令到對方死亡,而係事後嘅懲罰攞走佢地嘅生命。所以我對樂園嘅憎恨覆蓋過咗罪惡感。

但今次唔一樣,由其係當我仔細思考之後。

野馬講過依一場喺為我而設嘅造勢大會,目的係提升我喺樂園客人之中嘅評價為嚟緊嘅商品爭奪競技鋪路過。於是先會揀一個絕對冇可能贏我嘅對手俾我,好明顯7號完全係因為我而死,喺一班嗜殺嘅客人眼中有咩吸引得過睇一個同樣嗜殺嘅商品進行競技表演呢。7號嘅死就係佢哋為咗我嘅市場營銷而刻意安排,就係因為我嚟緊會參加商品爭奪競技而產生嘅犧牲品。
[297]
「實在太精彩啦!今日第一場嘅比賽由18號勝出,18號為我地帶嚟嘅競技表現實在太過出色啦!由玩弄對手去到了結對手嘅性命,完全突顯出弱肉強食,弱者就只配成為強者嘅玩物!依個就係人追求力量同權力嘅原因,只有咁先可以做到為所欲為嘅事,就好似大家嚟到慾望樂園一樣!」虎鯨透過廣播宣布出結果並且以頭先競技表現發生嘅事向周圍觀眾作宣傳。

「今場比賽嘅派彩都已經完成,喺時候請大家為兩位角鬥士評分啦!」虎鯨繼續主持工作。

而我望住7號嘅遺體,對於自己被利用久久不能平復。

「評分已經完成!今場比賽如我所料果然獲得大家非常高嘅評價!可以娛樂到大家係兩位商品同埋樂園嘅榮幸!特別係一直對社會冇咩作為嘅7號可以喺臨死前取悅到大家實在係太好啦,多謝大家令到7號條命有番少少價值!今場嘅贏家18號將會得到可以去紅燈區享受一日作為獎勵!」虎鯨公布評分,同時等候室鐵閘門重新打開。

其中一道鐵閘門走出兩名商品同一個守衛,喺守衛嘅指示之下兩名商品正抬起7號屍體清理現場。

而我一言不發,慢慢行向我出場時嘅等候室鐵閘門。

「今日第一場嘅競技表現咁精彩我地就唔好俾佢停啦!跟住落嚟…」虎鯨主持競技表現嘅聲音繼續由鬥技及小型活動場嘅廣播傳嚟,但我已經完全聽唔入耳,板起面孔準備走入等候室。

我穿過等候室嘅鐵閘之後,身後嘅鐵閘就緩緩落下,而野馬就企咗係等候室嘅中間,等候住我嘅歸來。

「辛苦你啦,頭先似乎反應唔錯,睇嚟依場造勢…」野馬講到一半就俾我快步上前,捉住衣領推到牆上。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞