《慾望樂園》(2)

751 回覆
34 Like 1 Dislike
主角同左副
可以有
鐘意姐姐?
[265]
「左副園長你好,依個就係按照你意思叫我帶過嚟嘅18號商品,18號!見到左副園長仲唔快啲叫人。」野馬同左副園長講嘢嘅時候語氣十分之恭敬,而一叫到我嘅時候就180度轉變,變得充滿命令同高高在上,同佢之前私底下搵我嘅時候簡直好似換咗一個人咁。

不過我冇因為咁而覺得有幾驚訝或者不滿,按照佢同我所講嘅計劃,佢喺需要咁樣嚟討好左副園長嘅。

「左副園長好。」我乖乖聽話向住坐喺辦公椅上嘅左副園長點頭。

「乖,你嚟到慾望樂園之後喺競投場上嘅表現唔錯,唔少嘅客人都反映話幾鐘意睇你嘅競技表演,每次你出場都確實為樂園帶嚟咗唔少收入,依個都係我想招攬你成為我嘅專屬商品嘅原因。」左副園長坐喺辦公椅上向後挨,明明我企喺到佢座係到應該係我嘅視線角度高啲,但左副園長就用依個方法硬係做出一種高高在上嘅視線。

「多謝左副園長。」根據之前同野馬嘅計劃,我似乎都需要討好佢地得到左副園長嘅信任,但係對住佢,我勉強只能夠講一聲簡單嘅多謝。

「睇番你嘅紀錄,你之前有過襲擊樂員職員嘅事件,點解依家又願意接受我嘅招攬?」左副園長由辦公椅坐番直,攞起佢辦公枱上一個寫有”18號”字樣嘅文件夾,打開並翻閱。
[266]
「首先當然係可以得到特權,我keep住都有收到左副園長你同埋右副園長安排俾我嘅好處,我知道如果成為咗專屬商品,我可以享有嘅特權同埋好處就更加多,呢個係我改善喺呢度生活嘅最好方法。不過當然呢樣並唔係真正令我自願成為專屬商品嘅原因,如果係因為呢個原因嘅話,我應該係會去咗投靠右副園長而唔係呢一邊,好老實同左副園長你講,右副園長嘅人都搵過我,而且據佢哋所講,佢哋喺樂園佔據嘅資源比你多,可以開到俾我嘅條件都比你更加優厚。我會想自願成為左副院長你嘅專屬商品,正正就係因為你手上關於我之前襲擊樂園職員嘅事。」我伸手指一指對方手上嘅文件夾。

「我之前襲擊嘅係一個叫做馴鹿嘅主任,自從嗰次之後我就得罪咗佢,基本上我每次嘅競技佢都恨不得我死。野馬過嚟招攬我嘅時候同我講過對方係屬於右副園長勢力嘅人,喺慾望樂園呢度商品基本上係食物鏈嘅最低層,一直以來我都只可以俾馴鹿打壓,冇機會反咬佢一啖,但係而家機會就嚟啦。既然兩位副園長都想招攬我,如果我高調咁表示我係因為馴鹿所以先至成為左副園長嘅專屬商品嘅話,咁右副園長嗰邊一定係會怪罪落去馴鹿上面。我要佢嘅仕途坎坷!」我呢段說話,並唔係全部都係假話,我因為呢個原因而志願成為專屬商品當然係假嘅,只係我同野馬計劃嘅一部份,但係我想睇到馴鹿仆街就係真嘅。所以我嘅語氣同表情亦都非常流暢,絕對冇可能睇得出破綻。
[267]
「哈哈哈哈哈!右副園長你點都估唔到竟然因為咁樣爭輸俾我啊!一切都係天意!」左副園長聽完我所講之後,心情大悅。

「野馬做得好!今次你毛遂自薦去招攬18號立左大功,樂園已經有一段時間冇再出現過專屬商品,今次絕對可以進一步擴大我哋喺樂園嘅勢力!以後繼續努力,將來你一定會喺我哋呢邊飛黃騰達!」左副園長稱讚咗野馬一輪之後,不忘向佢畫大餅。

「多謝左副園長你嘅讚賞,我之後一定會繼續努力。」野馬講完之後鞠躬致謝。

「至於18號你,如果記錄冇搞錯你應該係叫做Ryan,成為咗我呢邊嘅專屬商品之後你就係自己人,我就叫返你Ryan啦。之前嗰邊同你講嘅嘢冇錯,樂園係根據業績分配資源,目前對方嘅業績的確比我哋呢邊好,佔據嘅資源都比我哋多,但係一切都只係目前。只要ryan你俾心機,交出更多好嘅表現,到時我哋就可以超越返對方,而你可以享有嘅福利亦都會更加好。關於你成為我專屬商品嘅申請,我會好快遞交俾園長,相信唔使好耐就會舉行商品爭奪競技,我諗野馬都有同你解釋過㗎啦?」左副園長向我講。

「喺,野馬已經同我講過。」我輕輕點頭。
當然
我已預備好去做兵
想像到左副園長成個武則天咁就正了
[268]
「喺仲未贏得依場商品爭奪競技之前,你都仲未喺我嘅專屬商品,不過Ryan 你放心,依段時間我會全力支持你,等你盡可能地以最好嘅狀態去準備。只有贏咗依場商品爭奪競技你先可以向到馴鹿復仇。」左副園長將手上紀錄住有關我資料嘅文件夾合上,放到佢辦公枱上。

「依層左副園長你放心,我一定會盡全力將依場商品爭奪競技贏落嚟,如果左副園長知道關於今次商品爭奪競技嘅情報請務必通知我,事前我可以做到更多準備嘅話,就可以令到成件事更加順利。」我心諗上次馴鹿都可以講到關於活動嘅提示俾我聽,左副園長依啲樂園大粒嘢分分鐘可以成個商品爭奪競技嘅詳情都講埋俾我聽。

「嗯,唔錯!你咁上心我就放心啦,只不過競技內容嘅設計係由一個樂園長直屬嘅部門負責,一般嚟講內容並唔會事先通知我哋,平時普通嘅競技我哋要問嘅話佢哋都會透露少少,但係因為商品爭奪競技會影響副園長嘅利益,一般為咗公平性,內容都會絕對保密,雖然我都好想俾多啲情報等你可以充分準備順利成為我嘅專屬商品,不過今次我都無能為力。」左副園長由辦公椅上將重心向前挨,雙手手肘浪喺辦公枱上面。
[269]
身體前傾再加上佢修身低胸嘅黑色長裙,令到佢上半身嘅線條展現喺我面前,香肩嘅白滑襯托得佢嘅鎖骨尤其性感、手肘嘅內夾擠壓住左副園長嘅上圍,令到佢胸部尤其突出。

眼前依個場景令到我本來只係集中喺左副園長面部嘅視線不受控咁不斷往下移。就好似網上面啲人用眼球追蹤器睇靚女啲相一樣,無論點樣移開視線都好,最後都係會移動到胸部上面。

「嗯…咁…我想問對手呢?會唔會大概估到我嘅對手係邊個?」我忍唔住吞咗啖口水,之後先至問出我想問嘅問題。

「一般嚟講,對方為咗避免我得到你嘅專屬權,同時要應對對方都唔知道嘅競技內容,通常都會派自己手頭上比較全能型嘅專屬商品,不過以佢而家手頭上嘅專屬商品嚟講…佢喺第度搵人代表佢嘅機會更加大。咁樣啦,我遲啲會搵人整一份對方有可能派出作為代表嘅名單俾你,到時你慢慢參考吓啦。」似乎係留意到我嘅眼神,左副園長微笑着用一副饒有興趣嘅眼神望住我。

「嗯…哦,好啊。」左副園長嘅神情同眼神令到我即刻移開雙眼,有種偷窺俾人發現嘅感覺。

「嗯~我會安排馴鹿負責聯絡你,如果我有咩只是或者消息都會透過馴鹿話俾你聽。」見到我嘅反應之後,左副園長連語氣都變得恍似睇到心儀嘅玩具一樣。
[270]
「冇問題,請左副園長放心交俾我去辦。」一聽到對方提起自己,野馬就搶着回應。

「咁好啦,Ryan你繼續番返去商品度假屋休息啦,你仲有幾日休假,可以享受吓。野馬你可以帶佢走啦。」左副園長向我哋講嘢。

「係嘅,再見左副園長,我哋行啦Ryan。」野馬再次向左副園長點頭示意之後就指示我離開。

而呢個時候我哋身後嘅辦公室大門都緩緩打開。

「左副園長再見。」我學野馬向左副園長點頭示意,然後就轉身準備跟野馬離開。

我同野馬穿過大門離開左副園長嘅辦公室,隨即辦公室大門再次緩緩關上。

「睇嚟左副園長你對呢位商品相當滿意喎。」辦公室內,毒蛇向左副園長講。

「當然啦,一個可以帶嚟咁高回報嘅商品當然令我滿意,可唔可以逆轉超越右副園長或者就係睇佢嘅表現㗎喇。」左副園長挨喺辦公椅上面回應毒蛇。

「我唔係淨係指呢方面。」毒蛇向左副園長露出一副意味深長嘅笑容。

「佢呢類型我幾鍾意~反應亦都非常之啱我嘅心水,調教起上嚟會係好好玩嘅玩具,如果有機會嘅話,我或者會試吓將佢變做我嘅寵物嘅~」左副園長雙眼向上彎,嘴角上揚,舌頭喺下唇畫過之後再輕輕捤住。腦海中已經想像緊點樣開發Ryan。
「嗯~我會安排野馬負責聯絡你,如果我有咩指示或者消息都會透過野馬話俾你聽。」見到我嘅反應之後,左副園長連語氣都變得恍似睇到心儀嘅玩具一樣。

屌,樓豬真係豬
我心諗上次野馬

SORRY...
FOR [268]...
push
左副園長真係好正
唔想做M
可唔可以調返轉左副園長比ryan調教
[271]
由左副園長嘅辦公室離開之後,野馬就準備重新將我帶番返去我間商品度假屋。

一開頭我地互相都無任何交流,野馬板著面喺我旁邊押送住我,而我就喺旁邊默默地跟住。直到我哋行咗一段路,開始遠離左副園長嘅辦公室。

「cut! Good take啊!我哋計劃非常成功,你聽唔聽到啊?左副園長頭先對我讚賞有加!仲話我會喺佢呢邊飛黃騰達!今次真係靠晒你咋。等我叫霞姨加隻雞髀俾你先得!」野馬向着我背脊一掌拍咗落嚟。

「咳…係囉,到時有咗權力之後可以喺度做乜都得,只要到時略施小計搞掂埋我,就冇人知道你上位嘅手段啦。」野馬嘅一掌咁啱係我吸氣嘅間隙之間打落嚟,就算力度唔大都依然令我輕微氣咳,我咳完之後用怪責嘅眼神望住佢講。

「咁又唔好咁講, 雖然話權力會使人腐化啫,但係我唔會唔記得初心㗎,一切都只係計劃嘅一部分,為咗要曝光同瓦解依個地方,我必需要得到佢地嘅信任用權力先得,當然你都係啦,你都要取得佢地信任先得,之後會有用得著嘅地方。」野馬睇見氣咳嘅我開始伸手幫我掃背。

「用得著嘅地方啫係邊?我成為左專屬商品之後嘅下一步係咩?」見野馬自己主動提起,我當然要把握機會追問落去,了解多啲野馬嘅計劃。
[272]
「你唔洗咁心急嘅,我地嘅下一步喺要建基係好多先決條件之上,好似我頭先所講,我地仲要取得佢地嘅信任,得到佢地嘅重用。不過目前嘅最大前提都係要你真係成為咗左副園長嘅專屬商品先,你唔成功嘅話我之後嘅計劃再周詳都只係空淡,所以你一定要好好準備商品爭奪競技啊。」掃完我背之後嘅野馬今次講完之後拍一拍我嘅膊頭。

「仲有咩好準備,頭先左副園長都講到明商品爭奪競技係高度保密,連佢咁高級都唔知競技場內容,唔通你有方法可以知?」我疑惑地望向野馬。

「咁當然…唔係啦,好老實講,係競技開始之前我地應該係唔會知內容㗎啦。不過咁,左副園長話會準備一份右副園長有可能嘅代表名單㗎嘛,到時名單一準備好我就會送嚟俾你,到時就可以係入邊啲資料分析下有邊啲係需要特別小心嘅對象,知己知彼百戰不殆啊。仲有啊,我地依邊會盡量爭取你喺出場商品爭奪競技之前唔需要參加其他嘅競技表演,就算真係要參加都只會係低危險性嘅類型,依段時間你就好好地咁保養一下自己嘅身體啦。」野馬一開頭嘅語氣令我以為佢真係咁神通廣大。

「啊…講起依樣嘢,頭先左副園長話以右副園長而家手頭上嘅專屬商品嚟講佢喺第度搵人代表佢嘅機會更加大,依句嘢係咩意思呢?」我突諗番起依一句,頭先俾左副園長嘅身姿同神情分散曬我注意力,令到我當時完全冇留意到。
[273]
「你頭先又唔即刻問左副園長?見你嗰陣講嘢打晒撠,梗係比左副園長迷到你神魂顛倒啦。」野馬乘機挖苦我。

「…」而我面對佢嘅挖苦,亦都的確無言以對。

「我話俾你聽啦,對方依家手頭上嘅專屬商品,大多數都係紅燈區受歡迎嘅商品,你叫佢哋接客就得,叫佢哋去同你參加商品爭奪競技就爭啲啦。」見喺我身上得唔到啲有趣嘅反應,野馬就停止左挖苦我,直接講答案俾我聽。

「咁…佢哋係點樣通過商品爭奪競技成為專屬商品㗎?」野馬嘅回答勾起左我新一輪嘅疑問。

「佢哋嘅商品爭奪同你哋有啲唔同,如果唔係兩個副園長達成共識俾佢成為其中一邊嘅專屬商品嘅話,佢哋就需要以比拼喺紅燈區嘅業績作為商品爭奪競技。你放心喎,一般來講喺鬥技場參與競技嘅專屬商品地位,通常都高過紅燈區專屬商品,畢竟比盡佢哋每次只可以賺幾個客人嘅錢,但係你哋一次過就可以賺過百個客人嘅錢。」野馬繼續解答我嘅問題。

「我冇擔心過都冇諗過呢樣嘢喎。」我馬上為自己澄清。

「好啦,到咗啦,你繼續喺入邊休息埋呢幾日啦。」隨着我哋嘅對話,我哋兩個已經不知不覺到達左目的地。

咇!咔嚓!野馬用自己嘅職員手錶解鎖並打開商品度假屋嘅大門。

「我繼續去忙我嘅嘢啦,放心我哋會保持聯絡嘅,如無意外嘅話,頭先講嗰份名單應該都係由我負責送俾你。」野馬講完之後,就用手推住我背脊推咗我入去。
遲吓你你就知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞