《慾望樂園》(2)

751 回覆
34 Like 1 Dislike
[371]
過咗一陣,喺呢間房我唯一聽到嘅就得返阿晴平穩,又有節奏嘅呼吸聲。我輕輕移開身軀望向阿晴,阿晴已經合埋雙眼進入夢鄉休息緊,眼睛附近已經因為喊完一場而有少少紅腫,連面頰都係蘋果一樣紅卜卜,如果唔係驚嘈醒佢我都想用手指輕輕篤一篤佢面珠墩。

我輕手輕腳咁盡量係唔產生搖晃嘅情況之下幫佢冚好被,因為我其中一隻手臂其實俾阿晴壓咗喺條頸下面,所以成個過程我都非常緩慢,就驚嘈醒對方,不過好彩嘅係喺枕頭嘅幫助,再加上阿晴個頭都唔係咁重嘅情況之下,我嘅手臂都仲承受得住,唔至於發麻。

無驚冒險的完成晒所有嘢之後,我都調整一個舒服嘅睡姿,準備同阿晴一齊進入夢鄉。

我擘大眼,依然瞓咗喺房間嘅床上面,但係映入眼簾嘅係本來瞓喺我旁邊嘅人影。

「你今次個獎勵就得呢一晚㗎咋,如果我哋淨係一次咪好嘥囉。」此時此刻嘅阿晴正騎喺我身上。

「阿晴?你幾時醒架?」我嘅意識相當朦朧。

「一早醒咗啦,你朝頭早好有精神喎,無謂浪費咗佢呀~」阿晴伸手摸向我晨勃嘅陰莖。

「啊~」一個刺激嘅感覺由下體傳來。

「點啊?好唔好啫?」阿晴問我。

「好,梗係好啦!」阿晴嘅問題就同問我得唔得一樣,男人係唔可以唔得嘅。

「咁就嚟㗎啦啵~」阿晴語氣比平時要妖艷得多。

「好啊,好啊,嚟啊。」我已經被阿晴迷得神暈癲倒。
[372]
阿晴繼續騎喺我嘅身上,雙手交叉捉住自己衣服嘅尾端,準備脫去自己嘅上衣。

衣服被阿晴慢慢向上拉,好快阿晴嘅小蠻腰就露咗喺我臉前,唔洗幾耐就到阿晴嘅心口仔。

我嘅期待值被不斷拉高,甚至乎開始擔心我個樣會唔會鹹濕得滯嚇親阿晴,不過阿晴視線依定俾件衫擋住,都睇唔到我咩表情㗎啦!

阿晴件衫已經拉高到就嚟睇到南半球,我口水都就嚟流出嚟。

叮噹!

咦?邊個禁門鐘?

正當我仲諗緊嘅時候,阿晴嘅身影變得模糊。

我再次打開眼,睇到嘅就係房間嘅天花板。

可惡!竟然係最重要關頭先嚟壞我好事!

叮噹!叮噹!

再次響起嘅門鍾聲將我徹底喚醒,我轉頭望向旁邊,阿晴都啱啱俾門鍾聲嘈醒。

「嗯~?有人撳門鍾啊?」少女起床時個種半醒半睡嘅語氣真係好可愛,可愛得我心房彷彿中咗一箭!

「係啊~」我對住阿晴露出幸福滿逸嘅笑容,睇住阿晴揉眼睛,未訓醒嘅樣,治癒到我可以望足一日。

「啊!可能係你獎勵夠鍾!樂園職員嚟帶我地走啦!」阿晴驚覺門鍾響嘅原因,眼睛即刻瞪大咗。

「我諗應該係掛。」我嘅反應同阿晴相反,輕描淡寫,處變不驚。

「咁仲唔快啲開門?如果唔係又電你㗎啦!」阿晴急得馬上就想落床開門。
懷疑條仆街野馬特登
[373]
「得啦得啦,等我嚟啦,你喺床到坐吓先啦。」見阿晴咁慌張,我只好乖乖去開門。

其實我咁淡定的確係有原因嘅,根據我對慾望樂園嘅了解嚟講,樂園職員對住我地商品根本冇可能咁好耐性,佢地可以用自己嘅職員手錶感應開鎖之後直接入嚟,絕對唔會仲事前撳門鍾通知你等你有時間準備,更何況仲要喺冇人回應嘅情況之下再撳多幾次門鍾。

而阿晴無擦覺到奇怪嘅原因應該係平時房間入邊會有客人喺到,所以習慣咗喺依到樂園職員入嚟之前會禮貌地撳門鍾。

就住上述嘅原因再加上依種熟悉嘅手法,每次當我去到緊要關頭就突然出現壞我好事嘅行為,我可以好肯定,門外邊嘅就係嗰個打靶仔野馬!

我嚟到玄關門邊,打開門。

一如我所料野馬已經穿過房間嘅大門,嚟到玄關嘅位置,見到出嚟開門嘅係我,佢即刻用一個不懷好意嘅眼神望住我。

「點啊~成晚流流長~好唔好玩啊~」野馬嚟到我臉前,一臉八掛地同手肘輕撞我心口。

「我都估到喺你架啦,次次見親你都會被你壞我好事。」我沒好氣地望住野馬。

「壞你好事?你唔係琴晚搞到依家咁西利掛?定係…你唔好話俾我知你忍到依家啊?」野馬開始發揮佢嘅想像力腦補成個劇情。

「我啱啱訓醒咋,就係俾你嘈醒。」我馬上打斷佢嘅腦補。
[374]
「你唔好話俾我知成晚你咩都無做過啊!本來我琴日一開始都仲以為你真係單純緊火,直到你隔住玻璃同個女仔揮手我先意識到事情唔係咁簡單,係我睇錯咗你!一睇你兩個眼神同表情我就知一定有啲野!你特登搵佢啫係對佢有意思啦!你咩都唔做咁樣人地一陣以為自己唔夠吸引啊!等我仲特登等到最遲先嚟接你地走,想俾你地有多啲時間相處回味下添,我仲撳門鍾等你地有時間整理吓先出嚟啊!本身唔係我負責嚟接你地㗎,係我爭咗嚟做咋。如果佢地嚟接你地就直接開門闖入嚟夾你地走啦!」野馬刻意壓低自己嘅聲線,驚房入邊嘅阿晴會聽到,佢好似一個八掛阿姐討論緋聞一樣亂作猜測,但係依然聽得出佢說話中怪責同埋恨鐵不成鋼嘅意思。

「得啦得啦,你係咪嚟帶走我地㗎?咁多廢話。」我向野馬擺一擺手。

「係啊!我依家帶番24號番去先,一陣先再到你啊!」野馬似乎覺得我浪費佢一片苦心。

「佢叫阿晴。」我向野馬講。

「係啦係啦,我地私底下嘅時刻我會叫佢做阿晴㗎啦。咁在意對方嘅稱謂仲唔係有野!轉頭跟我入去拍硬擋繼續做埋場戲佢啊。」野馬準備穿過玄關。

「仲有,幫我好好睇住佢。」我一手提住野馬手臂拉停佢。
[375]
「依家就識得咁肉緊!你放心啦,再唔入去講咁耐阿晴就懷疑㗎啦。」野馬講完之後我就放開手,跟隨佢穿過玄關進入到房間入邊。

「24號,我喺嚟帶你番去嘅,18號你就留低繼續等多陣。」野馬板起面,再次攞番出佢個個職員語氣。

「知道。」已經準備好嘅阿晴行上前準備跟野馬離開。

阿晴望住我輕輕微笑點頭,作為同我嘅道別。而我都用周樣嘅方法回應。

依個時候野馬轉身準備離開,但突然望住我俾咗一個肯定嘅表情。

我好奇野馬點解突然咁做,但好快野馬就帶同阿晴離開咗房間。

我座喺床上邊,內心突然被一股空虛感侵襲,好明顯係產生自同阿晴嘅分別,我地啱啱先喺埋一齊,當然希望可以日對夜對,只可惜身處嘅係依個地獄一樣嘅地方,想好似正常情侶一樣拍拖係無可能嘅事。

無聊嘅等待令我又再環視依個房間,目光停留咗喺架上嘅性玩具,突然又諗起野馬頭先嘅說話。

成晚流流長,咁早就訓咗係咪浪費咗啲呢…難得依間房設備咁齊全,早知就試試佢啦…

唔得!點可以咁諗㗎!琴日係我地打開心扉嘅時間,係阿晴盡訴心中情嘅時間,我就應該提供一個可靠嘅膊頭俾對方依靠,等對方安心㗎麻!我點可以只係掛住自己一已私慾㗎!真係要反省吓,對對方好啲先得!

我話俾自己聽琴日嘅做法就好好,唔好俾自己嘅慾望搞到唔照顧對方感受先得㗎!最衰都係野馬!亂講野搞亂自己思緒!我自己又係嘅,咁易就俾人影響!
真係件仆街野馬
[376]
就係我瞓喺床上面望住天花板思考嘅時候,玄關門外嘅開門聲打破咗我呢一刻嘅寧靜。

我馬上由床上面坐起身,等候入嚟嘅人。

咔嚓!緊接住就連玄關門都打開埋,而入嚟嘅又係個個打靶仔野馬。

「你又話會撳鍾嘅。」見到來者係野馬我向佢反咗個白眼。

「點同啊,頭先係驚你地兩個未完事、又或者衣衫不整所以先撳鍾等你地有時間可以準備啊嘛。依家得番你一個係房,唔通你會回味到打個飛機咩,更何況如果真係嘅,突襲你睇到你個狼狽嘅尷尬樣都未嘗唔係一件樂事啊。」野馬自以為自己好風趣幽默地講。

「…」對住野馬自以為好笑嘅說話,我連應酬嘅少少反應都俾唔到佢。

「唔洗咁認真嘅,我同你講吓笑啫,唔講邊有得笑呢,係咪依到太壓抑搞到你無曬幽默感啊。」野馬一邊講一邊坐到我旁邊。

「巴打,我留意咗你好耐,你真係好幽默。我自問…」我已經懶得應佢,由好攞出一段潮文打發佢,但啱啱開始就俾野馬伸手打斷。

「得啦,我都有睇過,你慢慢執內臟啦,我都唔會去紅館開棟篤笑㗎啦。」睇嚟野馬終於都知道我係應酬緊佢。

「不過講開又講,我都真係差你一句道歉,今朝係我睇錯咗你!果然係真男人啊!」野馬拍一拍我個膊頭。

「你講咩啊?」我聽到成頭都係問號。
[377]
我向住野馬所講嘅方向一望,垃圾桶入邊我用過嘅安全套正訓喺垃圾袋入邊。

「你唔好同我講唔係你嘅,係上手留落嚟啊。我地慾望樂園出名五星級服務㗎,每一次客人用完間房之後都會進行全面嘅清潔,每一個角落都會消毒,就連床褥床單同所有玩具都係消耗品,用一次就會掉㗎啦,每次清潔完都會有人檢查確保萬無一失,所以依個安全套,只可以係你嘅。」野馬扮到自己好似破案嘅大偵探一樣,講完之後就望實我想睇我有咩反應同埋仲可以點樣狡辯。

「係啊,係我架,係我琴晚用完㗎。」其實我根本無打算過隱瞞啲咩,根本由頭到尾都係野馬個傻仔自己自high。

「咁至係㗎嘛,男人就係要主動出擊!我果然無睇錯你!」野馬見我咁坦誠丞認,向我俾咗一個讚。

然而實際上其實主動出擊嘅唔係我,係阿晴。但我當然無打算講出嚟啦。

「不過講開又講,我咁開心其實另有原因嘅,你都想可以更好地保護佢用埋救佢出去㗎?咁你就要更加努力去實行我地嘅計劃啦。」畫風一轉,野馬又再變得嚴肅同認真。

「只要可以同阿晴一齊離開依個鬼地方,無論幾困難我都做好準備去面對㗎啦。」我眼神無比堅定咁望向野馬。

「就係咁我先咁開心,要曝光依到唔係一件易事,如果無足夠嘅決心係做唔到㗎。」野馬都望住我肯定地點一點頭。
[378]
「不過凡事都有好嘅一面同壞嘅一面,雖然阿晴嘅存在令你有更大嘅決心同動力,但同時佢都會成為你嘅弱點,由其係我地依家全部都身處敵人嘅大本營,仲要係俾敵人控制住,基本上佢地要我地生就生,死就死。如果對方都知道你同阿晴之間嘅事,佢地一定會用阿晴嚟加強對你嘅控制,分分鐘仲會為阿晴帶嚟更多嘅傷害,所以你同佢之間嘅事我希希你低調啲處理,盡量唔好俾佢地發現到蛛絲馬跡。就例如,如果你下次再有依啲獎勵嘅時候,我建議你就唔好搵阿晴啦如果唔係就好易俾人發現。」野馬又再苦口婆心咁比建議我。

「咁你即係要我對阿晴唔住啫?」其實野馬講得有道理,只不過我內心唔係好接受到。

「係呀,喺呢個咁嘅地方只可以用非常手段,委屈你又好委屈阿晴又好,你都必須要咁做,除非你想連累阿晴啦,仲有啊,你係真係要享受獎勵去做㖭啊,如果唔係俾人發現一樣會搞到阿晴㗎咋。」野馬清晰咁同我講呢樣嘢輪唔到我選擇。

「我會㗎啦。」盡管我唔想咁做,但為咗保護阿晴,我似乎的確無得簡。

「睇開啲啦,阿晴會明白體諒你嘅,何況練好啲技術到時佢仲開心啦。」野馬似乎係想安慰我。
野馬講得好啱
所以先令人心痛
野馬想幫手練技術?
[379]
「…」我望向野馬,用眼神話俾佢聽佢嘅玩笑唔單止唔好笑而且仲開得不合時宜。

「er…總知就加油啦,你個場商品爭奪競技好快就會開始㗎啦,我地依邊收到消息話相關嘅競技內容已經確認好,呢幾日大型及多功能活動場會閉館準備場地,當場地準備好之後就會開始,所以左副園長叫我通知你做好準備,呢場商品爭奪競技應該短期內就會發生。」野馬見自己嘅玩笑陷入咗尷尬嘅深淵,馬上決定話峰一轉,一本正經地講番正事。

「咁實際上可能嘅活動內容呢?對方派出參加商品爭奪競技嘅人選呢?啱啱先幫我造勢完,估都估到商品爭奪競技好快就會開始啦,有冇啲實質嘅有用啲嘅情報啊?」野馬嘅說話聽得我成頭問號。

「依層呢…咁就呢…係一啲都無嘅。」野馬帶全尷尬嘅笑容望向佢。

而我對於佢咁無營養嘅對話只好一臉無奈地望住佢。

「唔係啊,我地真係盡咁力幫你搵情報㗎啦,但畢竟今次喺商品爭奪競技,會影響兩位副園長嘅利益,作為敵人嘅對方當然喺會對自己嘅人選作出保密啦,同埋為咗公平性今次又係由直屬園長嘅獨立團隊籌備,仲要連場地都封埋。真係唔係咁易㗎葉師傅,連左副園長都係知得咁多咋,我已經將我知嘅話曬俾你聽啦。」野馬好似好委屈一樣向我解釋要攞到有關依場商品爭奪競技嘅情報係一件幾唔容易嘅事。
[380]
「哦~原來係咁,咁又真係幾公平啵,我又唔知對手係邊個,但係對方又知道我係邊個啵,可以慢慢簡人選針對我啦?」我嘲諷地向野馬講。

「er…依方面呢…咁對方都唔知今次商品爭奪競技嘅內容㗎嘛,佢地應該都唔可以好針對性咁搵出克制你嘅人選嘅,更何況嗰個人仲要願意成為佢地嘅代表呢。唔洗咁緊張嘅,雖然你今次真係非贏不可,但係又唔好俾咁大壓力自己,平常心唔好俾緊張影響,好好休息準備好過啦。」野馬就好似社工開解人一樣嘗試開解我。

「你放心啦,我唔會因為壓力同緊張影響到自己,我已經下定決心,無論面對點樣嘅情況同難關阻唔到我」我再次向野馬表明自己已經做好覺悟。

「咁就好啦,果然係靠得住嘅男人啊,搞到我都羨慕阿晴啦,如果我都係女我實同佢爭你啫!」野馬聽完我咁講都放心咗唔少。

「點啊,你係咪帶我走㗎?」我實在應付唔嚟野馬開嘅玩笑,既然對方應該都無咩正經野要同我講,咁都係快啲番囚室好過。

「喺啊,關心吓你同你講兩句先啊嘛,咁既然你都下定決心,同阿晴又無辜負我琴日對你嘅期望,我冇咩好輔導你㗎啦,無野嘅我地就依家起程啦,喺到太耐都會引人懷疑。」野馬由床上邊企番起身。

聽到野馬話佢原來係想輔導我,我嘅白眼差啲反到上天靈蓋。
[381]
「咁行啦,快啲番去抖吓好過。」我都由床上邊企番起身。

如是者,我同野馬離開咗依個房間,重新番到去商品嘅囚室。

「入去!」野馬打開囚室鐵門,然後向我呼喝。

盡管附近嘅其他商品都已經雙目無光,絕望地訓喺囚室入邊嘅床上,對鐵籠外嘅事不聞不問,但野馬依然做戲做全套,生怕引起任何一個人嘅懷疑。

我完全可以理解野馬嘅做法,我地之間嘅計劃一但被人發現,喺樂園入邊就絕對係不得好死嘅大罪,更何況依家正值商品爭奪競技嘅前夕,對方偷偷安排耳目打探我地嘅情報都完全唔係意外,正所謂小心使得萬年船,因此我對野馬嘅戲相當配合。

「床上邊有左副園長幫你準備嘅嘢,我走啦,如無意外嘅話,下次再過嚟嘅時間,就係帶你去商品爭奪競技。」就喺我入去囚室行過野馬身邊嘅時候,野馬襯住我地靠得近喺我耳邊細細聲講。

啪!當我完全進入囚室之後,野馬就開上並且鎖好鐵門,專身直接離開。

我行到囚室嘅床邊,床角位放咗一個細紙箱,入邊有一啲運動補劑、休息用嘅保健品、雞精之類嘅嘢。

我搬開紙箱訓到床上邊,琴日同阿晴傾咗好耐,好晏先訓,今朝又好早就俾野馬嘈醒咗,所以依家嘅我狀態其實好眼瞓。

「哈~」我一訓低睡意就鋪天蓋地咁湧上嚟,令我打咗一個大大嘅喊露。

我眼皮越嚟越重,好快眼球就被完全覆蓋,緩緩地進入夢鄉。
加油
[382]
「鳴….鳴….」無助嘅飲泣聲連綿不絕咁傳入我耳仔入邊。

聲音嘅來源係來自於附近囚室嘅一名女商品,冇耐前先啱啱俾樂園守衛帶番嚟,我諗大多數都係啱啱俾人帶去紅燈區服務客人,而家返到嚟正為自己嘅遭遇感到悲傷。

自從上次野馬帶我返嚟之後已經大概過咗兩日,呢兩日喺營養補充品嘅幫助之下,我獲得咗充分嘅休息同回復,但係儘管身體上嘅狀態已經調整好隨時準備出戰商品爭奪競技都好,心理上卻仲係唔可以喺最佳狀態。

雖然我嘅決心已經幫助我克服唔可以輸嘅壓力,但係嚟自其他囚室嘅哭泣聲,同埋偶爾有人反抗被電擊發出嘅慘叫聲,都確確實實咁影響住我,每次都勾動住我對樂園嘅憤怒同埋憎恨。

不過同時我都慶幸自己依然會比呢啲嘢影響心情,因為咁樣就證實咗我並冇因為身處呢個環境而習慣呢啲事件發生,當咗呢啲嘢係日常理所當然嘅事。保持住唔好麻木先可以繼續有決心同慾望樂園對抗落去,把握住野馬所講嘅機會。

噠,噠,噠,噠,囚室外嘅腳步聲由遠處慢慢走近。

每次聽到呢啲腳步聲,我都會打醒十二分精神,因為計返時間每一次都有可能係野馬接我去大型多功能活動場參加商品爭奪競技。

雖然今日已經多次聽到呢啲腳步聲,但每次唔係行唔到去我呢度,就係其他樂園職員接其他商品去工作。

但係每次聽到嘅時候,我依然會有少少緊張。
[383]
噠,噠,噠,腳步聲越嚟越近,唔知點解我有種感覺就係今次啦,今次嚟嘅就係野馬。

因為依種感覺,今次我刻意企起身行到囚室嘅鐵欄門前邊,等待腳步聲主人嘅到嚟。

我隔住囚室嘅鐵欄望向外邊嘅走廊,好快一個慾望樂園嘅主任就由我視線嘅盡頭走出,來者正正就係野馬。

野馬望向我囚室嘅位置,見到我已經企咗喺鐵欄門前等佢而露出咗意想不到嘅表情。

不過野馬好快就做好表情管理,扮到若無其事咁行到我嘅正前方,隔住囚籠同我對望。

「18號出嚟!」就好似其他樂園職員押送商品嘅時候一樣,野馬明知我已經等緊佢都照做戲做全套。

「知道啦。」而我都接戲回覆佢。

野馬打開我囚室嘅鐵欄門,將我由囚室帶出之後就帶離囚區。

「你一路企咗喺個到等我啊?」野馬趁路上無其他人,悄悄地問我。

「咁又唔係,雖然每次有腳步聲我都會留意,但你嚟嘅時候唔知點解我覺得會係你,我所我先企定出嚟。」我如實答野馬。

「係我地之間友情羈絆嘅表現啊。」野馬又再發神經。

「大佬,我唔想臨出場先嚟嘔啊。」野馬肉麻嘅對話搞到我差少少反胃。

「搞錯啊!明明係你話覺得嚟個個會係我先嘅,依家又話我講嘢嘔心,有冇睇動漫㗎,我地友情嘅羈絆可能係你一陣致勝嘅關鍵嚟㗎!」野馬對我嘅唔領情表示不滿。
[384]
「你企喺場外邊睇可以點樣成為我致勝嘅關鍵啊?幫我打氣啊?最起碼都要有啲新情報啦。」我繼續野馬講一句我就窒佢一句。

「我又真係有啲新情報啵!」野馬彷彿捉住咗證明自己價值嘅機會一樣。

與此同時我地嚟到升降機口,一撳掣升降機門就打開,啱啱好有一架升降機停喺我地嘅樓層。

我同野馬步入升降機,繼續前往大型多功能活動場嘅路上。

「咁到底係啲咩情報?你再唔講我就無時間分析㗎啦。」野馬一直唔講落去,相信佢就係想我追問佢,為咗快啲知道,我只好順住佢意問佢。

「咁就等我向你提供來之不易嘅情報啦!」野馬一臉得意。

「為咗喺大型多功能活動場為商品爭奪競技嘅場地佈置,樂園需要運輸唔少物資同設備。但今次因為保密性高,所以喺運到入去大型多功能活動場之前一直都用貨櫃裝住,利用拖頭運送,唔俾其他人知道入邊到底放咗啲咩。」野馬開始為我講解佢得到嘅情報。

「所以個情報係咩呢,你咁講咪啫係最後都唔知入邊放咗啲咩囉?」我實在聽得一頭霧水。

「唔好咁心急打斷我先,個情報就係我地留意到,進入大型多功能活動場嘅拖頭以及貨櫃數量同離開嘅時候唔一樣,我地有人計過,離開嘅拖頭數目比入去少咗5架,而貨櫃就少咗12個。」野馬繼續同我講解。
唔通係貨櫃場
[385]
「啫係個啲貨櫃同拖頭都留咗係大型多功能活動場入邊?」我向野馬確認自己嘅諗法。

「無錯,咁大量嘅嘢有入無出一定係會用喺一陣嘅商品爭奪競技,依啲貨櫃同拖頭好有可能喺會用喺大型多功能活動場嘅場地佈置,甚至乎喺競技中會用得到嘅道具。」野馬確認完我嘅諗法無錯之後繼續講出佢地嘅分析。

「我諗前者嘅機會比較大,貨櫃同拖頭都係屬於體積比較大嘅物品,用嚟佈置大型多功能活動場咁大嘅地方就啱啱好,而且如果運入去嘅時候佢地無搵嘢擋住啲貨櫃而喺直接運入去,好大機會啫喺代表要保密嘅更多喺貨櫃入邊放住嘅嘢,入邊放住嘅先喺依次商品爭奪競技嘅重要元素,除非佢就係明知我地會進行預測而打心理戰啦。」我就住僅有嘅情報作猜測。

「我地都係咁認為,而且無論啲貨櫃同拖頭入邊裝住啲咩都好,佢地無離開到大型多功能活動場係一個事實,咁多體積咁大嘅物品入邊根本無其他位置可以擺放,所以啲貨櫃同拖頭一定係會用係場地上邊。我地覺得今次場地嘅佈置主題好大機會喺貨櫃場之類嘅地方,而活動內容都有可能用場地相關。」野馬繼續同我分析。

「同貨櫃場相關,通常講起貨櫃場會諗起啲咩呢?有咩活動可以係貨櫃場進行呢?」我喃喃自語,思考各種各樣嘅可能性,希望可以早一步喺競技開始之前就思考策略。

就係我哋討論之際,升降機已經即將到達目的地。
[386]
「好啦開門㗎喇,我哋嘅討論要暫時停一停,今日樂園通知咗客人會有商品爭奪競技,就算客人暫時唔知道相關嘅詳情例如係邊一方提出同埋涉及邊個商品都好,單單係好耐冇出現過商品爭奪競技依一樣嘢就已經足夠令佢地興致勃勃,所以今日會有好多客人光臨慾望樂園,計埋接待佢哋嘅職員一陣出邊應該非常熱鬧,如果我哋有咩異常好容易就會俾人察覺到,所以一陣開門之後直到達等候室之前,我哋要繼續扮演返職員同商品之間嘅角色。」升降機已經到達目標樓層,就喺升降機門即將打開之前野馬特別提醒我。

而我亦都非常配合地馬上停低喃喃自語,跟喺野馬身後面。

升降機門慢慢打開,鬧市一樣人聲沸騰嘅聲音馬上傳嚟。

就好似野馬所講一樣,樂園充滿着慕名而來嘅客人,除咗過嚟大型多功能活動場觀賞商品爭奪競技之外,亦都順便帶旺埋樂園嘅其他園區。

唔少客人提早嚟到慾望樂園,趕喺商品爭奪競技之前,去商店街買各種違禁品,去紅燈區揀定今晚服侍自己嘅商品。

被客人揀走嘅商品有男有女,我一路行一路用目光四圍搜索,但希望嘅係見唔到阿晴喺當中。

我同野馬一路行到大型多功能活場嘅門口,一路上我都並無發現,但我知道今日喺樂園咁多客人嘅情況之下,阿晴都好有可能….
[387]
我地由側門進入大型多功能活場,沿住通道進入我嘅等候室。

入到等候室之後我坐低,嘗試冷靜自己嘅思緒。

我地一日仲喺慾望樂園依個地方,阿晴都有機會要被迫接客,一諗到依到我就心痛,但最令我感到難受嘅係,我似乎對此一啲野都做唔到,我無能力阻止樂園唔使佢接客,亦都無能力依家就衝過去救佢。

商品爭奪競技好快就會開始,我自己都好清楚以我依家心煩意亂嘅狀態無疑一定會對我嘅表現造成影響,我深呼吸嘗試令自己冷靜落嚟,我理性地話俾自己聽,要救到阿晴,我就要當上專屬商品先,所以一陣嘅發揮係至關重要,唔可以用咁嘅狀態上陣。

但道理我都明白,只係一諗到阿晴係某個客人嘅手上被玩弄,我嘅心就好似放咗入攪拌機入邊打碎一樣咁難受。

「你係咪諗緊阿晴?我見你一路上周圍望,應該就係睇吓見唔見到佢啦?」野馬留意到我嘅異常。

「係。」我望向野馬點一點頭。

「今日依個情況有工作唔出奇嘅。」嘢馬知我諗緊啲咩,行過嚟坐咗喺我旁邊。

「始終你地就係喺一個咁殘酷嘅地方,就算喺我都無方法幫到手。」野馬坦言。

「不過,我應承你,我自己都努力緊交出好明現,爭取左副園長嘅重用,依個亦都係我地計劃中嘅一部分,等我有更大權力之後,我諗我到時道有方法幫到阿晴佢。」野馬拍一拍我大髀。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞