Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(33)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
技術上好難有咩新野啦
真係無可能年年出,
隔2,3年一代仲好

想問 Samsung Q800B , DenonS517
會唔會差好遠 一般都係睇Netflix
電視用緊Samsung
見差$1000 唔知點揀
Sonos 就係行緊呢個方向, 所以Sonos Arc到而家都未有第二代
去avlife試, bar1000 後置好似重好過q990b
睇同一條片, q990b後置好似無聲咁
個sales話係default setting, 可能hea 9 我
一向JBL的低音炮是好過samsung
我係2.1有源喇叭
唔係soundbar
我試過2.0聽歌低音滿足唔到我
如果雙修2.1加jbl bar 1300 11.1.4的話
我就要有兩個subwoofer
咁應該唔係幾夠位了
jbl 個subwoofer好大個, 分分鐘edifier個subwoofer擺上面都夠位
當然咁擺唔好
可唔可以用另一隻soundbar 隻woofer 接另一隻soundbar 假設大家都係lg?
想買下有無巴打熟 Sonos 啲嘢?
我本身用緊 Beam 2 + sub mini + one sl x 2,見到佢最近出咗新嘢 era 300 好似幾勁,但呢舊嘢如果加落我堆嘢到,係咪都咪都要買夠一對砌 7.1 或者取對一對 one sl?感謝
你又有sub 又有後置 有冇諗過最重要係升上arc而唔係搞其他野住
arc 土地問題搞不掂
想買條soundbar駁電腦用
有無巴打知道除左
Creative Stage 360有近場聆聽mode
Razer Leviathan V2 Pro有頭部追蹤
仲有無其他soundbar可以for近場聆聽?
想買Samsung Q930B /Q990B
有冇水貨建議 ?
你jbl1300 個價 , 分半去買jbl 2.0 喇叭都好過你用soundbar 聽歌,仲差幾皮添
某程度上所有2 channel既soundbar都得既...因為得LR都唔係for你環繞用
sony HT-A9 ✌🏻
冇咩意義, 5.1升7.1除非你空間好大, 否則夾硬黎d聲只會撈埋一齊, 同埋era 300只可以做後置, 作用比soundbar本體低太多啦, 一對仲要成7,8千, 令願玩番喇叭
依個咁specific既問題你最好都係問番LG 出左n咁多支soundbar, 如果連generation都唔同咁好難搞
edifier果d subwoofer都係水兵黎, 你試過咩2.0先, adam T8V依d 8吋woofer既active都滿足唔到?
都係要睇擺位, JBL真無線靈活好多

同埋最近我有睇過reddit話samsung d soundbar既rear如果個input係電視, 即係streaming from tv之類既話, 隻rear既level會弱好多, 如果直接駁player的話先會有正常volume, 依個我就冇辦法驗證了, 睇下有冇巴打用緊可以試下
Q800B有側環繞, 同埋本體center channel會比s517再多一粒單元, d聲會實在d, s517隻sub 5.25吋, Q800B 8吋, samsung可以再加後置, denon唔可以
升, yas207只係2.1入門級, 唔急既話等清貨睇下有冇平既q990b/q930b
冇咩特別, 都係各家旗艦, 計埋cp值的話就samsung
thanks~
有無話每年邊個時候清貨?
到時等我再留意下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞