Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(33)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
S75Q隻後置你係香港買唔到, LG冇單獨賣

Q800B有優惠既時候一定係最抵
耳仔level係最好, soundbar本體都係一樣

高d低d又未至於會有咩問題, 唔好高太多就可以

琴晚加左塊power filter比部pi, 明明用緊r2r dac, d聲變左好似用緊delta sigma咁 果然係less is more
有冇師兄可以比一比HT-A9用後感?

買左A95K,諗坐A9+SW3,好似用返sony感覺好啲,同budget有冇更好選擇?
係samsung soundbar咁平情況下好難推薦A9
除非你皇帝位唔係兩個後置中間或者間房形狀奇怪
請教一下呢度既大佬們
啱啱買電視送禮品
可以換 $2000蚊超市卷 或者 三叔HW-S800B/ZK 3.1.2

想問吓呢條sound bar都用得過定電子垃圾黎
有錢直接買q700 好過
揀$2000啦
依家S517, Q800B 呢D都平平地
好過果條S800B
兩座位梳化 坐唔到正中間 姐係無皇帝位
唔該曬大佬
新手想問下用siundbar 個時音量洗唔洗較到好大聲,先feel 到soundbar 嘅威力。
因為我諗我得深夜嘅時間先會用到屋企廳部電視機,但我又怕要較到好大聲,會嘈到屋企人。
諗緊等埋第二期消費劵先
唔知到時仲有冇優惠
想知q800b個 subwoofer 會唔會震撚到下面好應
請問下有空間,15k budget 左右有無咩好推介?
唔該各位師兄
Sony TV - 試吓將所有HDMI 訊號格式轉為標準格式
有信仰可以去聽下既, A9 sony store 同AV life都有得玩
想問下q800b個喇叭箱點擺好
後置?耳仔水平sofa後面有位, 就擺sofa左右後面,單元向前,sofa 拍牆就sofa左右兩邊,都係耳仔水平,單元向返座位
謝巴打
Ps 早幾個月 不嬲插線出到 近排要用wifi 連電視先有 atoms
屋企冇位擺subwoofer
就咁一條soundbar嘅話,budget 5k內有冇咩好嘢

配samsung電視
會睇下netflix,播下歌
其實無所謂更好。你用A95K, 用A9係有少少加乘既。(電視做中置)

但virtual speaker中唔中你想要既野,真係你先知。我最後試咗三次先無再諗HT-A9而轉去Sonos.
想問而家買q800b送9500後置嗎?
應該話佢有組合價
單買好似3680
組合就4480

尋日問左得返最後幾套, 要就要留貨先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞