Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(33)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
點睇b&w flex 7000蚊
300 係一隻5000
一對差唔多一萬
100 先係2 千幾
一對淨係聽串流ok
個高音好似同6系同級
但真係零input
只靠串流
因為家人慣用電視畫面
用APPLE TV 或電視APP
經Youtube 或Apple Music 聽歌
呢兩項都係要駁TV

用ATOM 就算同樣經電視HDMI輸出同APP聽歌
音質都比SOUNDBAR 好好多

但用來睇電影得2.1 聲道
又真係差咁D
綜合巴打意見 應該會買q990b/c 加對kef lsx ii
做咩又唔買the fives
巴打有budget考慮吓the nineth
CP 王一定係三星
尤其而家減曬價
影音分家 一定係 好過一套過做曬兩樣
Ht-a9+sw5定jbl 1000準備買
喇叭技術好come用唔似其他科技野,成條soundbar最易outdate既野係airplay bluetooth個d interface
黎緊都打算買jbl 1000
價錢差好遠吓
A9+sw5 萬五就有,jbl 1000萬一
選擇A9既主要因素係for唔方正既空間, 如果空間正常我會簡jbl, 上1300x
唔想買水貨
有冇消息幾時會出1300行貨
睇個樣多數唔出行
佢開價 貴就1300 死
平就 1000 死
我想問淘寶上既國行同呢到買既有乜分別?除左插頭之外其他一樣?
小弟會聽歌會影音,新屋想sony電視,但個廳成9尺長,sony sales話買A9好過買soundbar。 諗緊用A9當all in one好,定係分家買對書架好,但就要買多張單人椅放係梳化前面
你部電視有冇連接其他經hdmi綫嘅產品?
之前我都試過
switch / Xbox / magic tv逐個掹猛插插
最後試到magic tv出事
換咗之後就冇再發生
有插switch座,但長期無插主機, 正路計無咩影響, 不過會再試試
同發現多個問題,係播放聲果陣間, 間唔中會斷聲成十幾秒,之後又會有返聲

真係唔明新機都咁多問題
打算買samsung s60b
平平地當淨係增強部samsung電視嘅聲效算

我電視駁住nintendo switch嘅話識唔識自己喺soundbar出聲?
定係要有啲咩特別set up
https://jbl-tw.com/index.php/jbl/product/199/433
台灣反而出1300, 冇1000

1000其實只係jbl 9.1既software升級版, 都係得4粒upfiring driver同10吋sub

1300x多2粒upfiring仲要隻sub大兩吋, 吸引力大好多
呢到買係指咩

行貨同水貨分別? 唔計JBL上代依d特別case, 主要都係有保養同冇保養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞